Iz časa u čas: Na gašenju požara u Novom selu angažovani i gusjeničari iz ŠG ”Vrbanja” i ”Vrbanja šuma”

0

KOTOR VAROŠ, 17. jula – Požar koji je izbio na deponiji u Novom selu u opštini Kotor Varoš još nije ugašen i vatrogasci su i dalje na terenu, a u pomoć su im stigle kolege iz Banjaluke i Čelinca, rekao je starješina Vatrogasne jedinice Kotor Varoš Nedeljko Sakan.

Sakan je dodao da je požar izbio juče i da se radi na njegovom lokalizovanju, ali da zbog površine deponije od oko dva dunuma ne mogu sami da zaustave širenje vatre, zbog čega su u pomoć pristigli vatrogasci iz Banjaluke i Čelinca.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan naglasio da je požar teško ugasiti vodom i da dosadašnje intervencije nisu dale očekivani rezultat, iako je korišteno osam kubika vode.

“Sumnjam da će požar danas biti lokalizovan i zato smo angažovali traktore gusjeničare iz Šumskog gazdinstva ‘Vrbanja’ i preduzeća ‘Vrbanja šume’ kako bi prevrtanjem i zgrtanjem otpada riješili postojeći problem”, rekao je Sakan.

On je ukazao i na problem u vezi sa širenjem dima i smrada, te dodao da su ekipe konstantno na terenu i intenzivno rade na gašenju dubinskog požara.