Kotor Varoš: Sutra Izborna skupština Organizacije starješina Vojske Republike Srpske

0

KOTOR VAROŠ, 14. NOVEMBRA – U Kotor Varošu će sutra biti održana Izborna skupština opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske Republike Srpske na kojoj će biti utvrđen plan djelovanja pod motom “Čast je služiti otadžbini”.

Na sjednici će biti izabran predsjednik i potpredsjednik Izborne skupštine, radno predsjedništvo, predsjednik predsjedništva odbora i njegov zamjenik.

“Naše aktivnosti usmjerene su na jačanje svijesti i patriotizma i očuvanje ugleda i časti srpskog naroda, njegovih vojski, a time i Vojske Republike Srpske, kao nosioca njenog stvaranja”, istakao je potpredsjednik Organizacije starješina Vojske Srpske Slobodan Župljanin.

On je pozvao starješine, oficire i podoficire Vojske Republike Srpske sa područja Kotor Varoša, Kneževa i Čelinca da prisustvuju izbornoj skupštini.

Prema njegovim riječima, biće to prilika da budu utvrđeni ciljevi i akcioni plan djelovanja pod motom “Čast je služiti otadžbini”.

Riječ je o nestranačkoj i nevladinoj organizaciji osnovanoj u aprilu, čije su aktivnosti usmjerene prioritetno na očuvanje rezultata proteklog otadžbinskog rata i Republike Srpske, kao najveće slobodarske tekovine.

Izborna skupština opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske Republike Srpske biće održana u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” sa početkom u 17.00 časova.