Studenti Kotor Varoša: Iza lažnog pisma stoji Slavko Đukić

0

KOTOR VAROŠ, 13. septembra – Grupa studenata iz Kotor Varoša obratila se danas pismom opštinskoj upravi Kotor Varoša, u kom navode da ne žele biti dio političke igre u gradu i da ne žele da budu zloupotrebljeni za skupljanje jeftinih političkih poena bilo koje političke partije.

”Navodno pismo, koje se pominje na Fejsbuku, koje nije potpisao nijedan student, a u kom se traži uplitanje studenata u rad opštine i njenih organa predstavlja najgrublji pokušaj manipulacije studentima, a u svrhu političkih interesa pojedinaca u Kotor Varošu”, navedeno je u pismu.

Istaknuto je da studenti Kotor Varoša traže poboljšavanje svog statusa, kako bi im  u ova teška vremena bilo olakšano studiranje, ali da se nikada neće mješati u politička prepucavanja.

”Očekivali smo od kreatora pisma da pokaže interes za povećanje iznosa studentskih stipendija i rješavnje brojnih studentskih problema, kako bi i nama i našim roditeljima bilo lakše podnijeti period studiranja. Ta vrsta pomoći nam je potrebna”, poručili su kotorvaroški studenti.

Naglašavaju kako im je iz više izvora potvrđeno da iza nemušto sklepanog pisma stoji  Slavko Đukić i dodaju kako nikome neće dozvoliti da se lažno predstavljaju i time zloupotrebljavaju studentsku populaciju.

Studenti podsjećaju da se Đukić nikada nije založio za konkretno poboljšavanje statusa studenata u Kotor Varošu, dodajući da bi bilo pošteno od pomenutog  da studentsku populaciju zaobiđe.

”Za vlast se bori na izborima i u svoje političke igre ne uvlači studente, jer smo mi pripadnici svih partija koje djeluju u Kotor Varošu, i u poziciji i u opoziciji, i ne želimo da nas bilo ko dijeli i da se bilo ko poigrava sa nama i našim porodicama”, navedeno je u pismu, koje je dostavljeno opštinskoj upravi Kotor Varoša, a koje je u posjedu ”Glasa Kotor Varoša”.

Izvor u opštinskoj upravi Kotor Varoša potvrdio nam je da ovo nije prvi slučaj da Slavko Đukić piše lažna i anonimna pisma.

Podsjetimo, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je kazao da neće komentarisati navodno  pismo sve dok se studenti ne predstave.

“Nakon što mi se obrate lično spreman sam da im odgovorim na pitanja, mada sudeći po ovom tekstu mislim da je to neko dobro upoznat sa situacijom i ne mislim da je student u pitanju”, istakao je Sakan.