URGENT: Stojan Župljanin teško bolestan u Hagu, zdravstveno stanje sve teže

0

KOTOR VAROŠ, 13. septembra – Još jedan od srpskih zatvorenika u Ševeningenu vodi borbu za život, jer mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Kako saznaje „Alo!”, Stojan Župljanin, bivši načelnik Centra službe bezbednosti u Banjaluci i bivši savetnik predsednika Republike Srpske za unutrašnje poslove, razboleo se, a Haški tribunal odbija da njegovim advokatima dostavi lekarske nalaze i snimke.

Kako saznaje list, i Stojan Župljanin, koji je pred Haškim sudom optužen za navodne ratne zločine teško je oboleo, a lekarski nalazi nisu nikome dostupni, pa čak ni njegovim lekarima, i niko ne zna o čemu se radi.

– Stojanovo zdravlje je ugroženo, ali bori se. U poslednje vreme sve se lošije oseća, požali se i lekarima u Hagu, koji su ga vodili na preglede, snimali na magnetnoj rezonanci, ali još nijedan nalaz nije dobio i niko ne zna šta se dešava sa Župljaninom, koji je očito sve lošije i lošije, čak su i njegovi „saborci” u Hagu zabrinuti za njegovo stanje – kaže naš izvor iz Haga.

Dragan Krgović, Župljaninov pravni zastupnik pred Tribunalom u Hagu, nije mogao da nam kaže od čega boluje njegov klijent.

– Znate, sve je to komplikovano i ja ne mogu da vam dam nikakve bliže informacije. Jer Hag nikome ne dozvoljava uvid u lekarske nalaze i snimke i niko ne zna o čemu se radi. Svi smo zbunjeni, verujte mi – kaže nam advokat Krgović.

List podseća da je u Hagu preminulo šest haškoh optuženika, dok su četvorica pušteni kući da umru.