Златко Јурић: Храбра Рада!

3

КОТОР ВАРОШ, 9. фебруара – Прошле седмице, београдски НИН објавио је интервју са храбром Радом Трајковић, а разговор је водила приницпијелна Оља Бећковић, која часно носи презиме свог оца, академика и врсног пјесника Матије Бећковића. Три храбра имена у уводној реченици! Три стамена камена јавног и културног живота Србије! Троје људи који говоре у име других!

Храбра Рада говори отворено, јасно и бескомпромисно. То је ријеткост у нашем политичком животу. Као да смо сви отупјели и постали имуни на некултуру у јавном животу, тајкунизацију друштва и медија, обесмишљавање основних начела демократије?!

Рада Трајковић јавно говори о ономе о чему већина ћути. Она критикује власт у Београду која је, једнако као и Албанци, одговорна за веома незахвалан положај Срба на Косову и Метохији. И, иде даље од тога: као аутентична Косовка, која живи у Грачаници, она указује да су за бескрупулозно убиство Оливера Ивановића у Косовској Митровици, једнако одговорни и Срби и Албанци.

Храбра Рада говори страшним криком у име оно мало великих Срба који живе и својим присуством свједоче да је Косово српска света земља без које нема ни нације, ни вјере, ни културе.

Бољи познаваоци прилика кажу да и Рада Трајковић није у потпуности досљедна и да се и њеном јавном дјеловању има шта приговорити. У ранијем периоду, када је она била представник Срба у институцијама ткз. Косова, није ни она у потпуности заступала интересе свих Срба.

Али, данас, Рада Трајковић говори опомињућим језиком. Она говори у име народа, у име многих који се не слажу са званичном политиком Београда. Рада недвосмислено говори о положају српског народа који је изложен немилости и ограничавању многих слобода.

Аутентичан говор са Косова и Метохије је говор у име свих Срба.

Рада Трајковић говори за НИН, а други медији – послушници, непрофесионалци, срамне кукавице – не смију чак ни да пренесу бар дио споменутог интервјуа или да је позову да појасни своје исказе? Сви ћуте и отказују јој већ раније потврђена гостовања у ТВ емисијама.

Портал „Глас Котор Вароша“ је међу ријетким медијима који говори о интервјуу Раде Трајковић – Српкиње са Косова, храбре жене, аутентичног гласа из српског гета!

Златко ЈУРИЋ

PODELI

3 KOMENTARA

Comments are closed.