ДРАГОСЛАВ БОКАН: ВОЗНИ ПАРК МАНАСТИРА ШИШАТОВАЦ

0

БЕОГРАД, 7. априла – Толико се времена и простора потрошило и посветило “возном парку испред Патријаршије” и наводном “лагодном животу српских свештеника”. Па да се и ја придружим овом популарном тренду.

Игуман Андреј и његов сабрат Димитрије се служе овом ферари-црвеном (истина, боја је мало испрана) лимузином што је превалила неких 150.000 километара, али још увек привлачи пажњу својом покретљивошћу. Има и звук као спортски аутомобили, само што злобници кажу да је то због пропалог ауспуха.

Многи пешаци и бициклисти из овог овде краја страсно завиде манастирском братству на овим луксузним колима(марке YUGO 55, са аутоматским “саухом”, што сам повлачи горива колико му треба и са додатном опремом у виду резервне гуме), јер, ето, они морају да иду полако, кораком ил’ лагано & лелујаво, бициклистички – а ови попови јуре друмом као Фанђо и не интересује их што поштеном свету треба отприлике сат времена да пређе четири километара. А њима, враголанима манастирским, није предалеко ни 60 километара за тај исти сат, да их пређу овако летећи, својим гвозденим коњем (“доратом”).
Дакле, 15 пута брже од многих међу својим верницима!
Где то има, браћо благочестива?! Опет неправда, вриштећа, а у корист тих супер-привилегованих црномантијаша. Докле, бре?!

P. S.
Нити су они што се возе распалим “југом” зато аутоматски бољи, нити су они што имају јаче запреге са много више коња обавезно лошији од нас (који их опсесивно коментаришемо, све вирећи под алуминијумске сукњице њихових хауба). Не иде се ни у рај, ни у пакао због врсте превоза које користимо, а и међу аскетама има разних психопата и бездушника (сетимо се само Хитлера & Стаљина), као што међу заобљеним весељацима има дивних људи и племенитих карактера…
Не судите, добри моји, да се вама не би судило, и то на најважнијем Суду од свих могућих (на чије одлуке нема жалби, ни апелација)!

PODELI