Жене ловци у Крушеву Брду у хајци на вука

0

КОТОР ВАРОШ, 22. ФЕБРУАРА – Свечаном вечером на планини Борја почео је Седми међународни лов за жене, дводневна манифестација која је окупила жене ловце из иностранства и Републике Српске.

Предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић истакао је да је дамски лов јединствен свјетски пројекат, који окупља европске и домаће жене ловце сваке године у которварошким ловиштима.

“Не постоји случај да се жене из различитих земаља удружују у лову као што се то чини у оквиру дамског лова, а истовремено их упознајемо са дивљачи коју имамо и разноликошћу терена, са циљем да их подстакнемо да се поновно врате у Котор Варош, што оне и чине”, поручио је Минић.

Предсједник Ловачког удружења “Јеловка” из Масловара Слободан Жупанин навео је да овакве манифестације доприносе развоју ловног туризма на подручју општине.

“У госте су нам стигле жене ловци из Словачке, Хрватске и Србије. Осим њих, наши редовни гости су и жене ловци из Бањалуке, Козарске Дубице, Новог Града и других градова из Републике Српске”, рекао је Жупљанин.

Мартина Лавдисова је стигла из Словачке и, како каже, није битан улов него дружење.
“Од малих ногу идем у лов, волим овај спорт, волим дружење и размјеном искустава са колегиницама из Републике Српске настојаћу да унаприједим своје вјештине”, истакла је Лавдисова.

Представници Ловачког удружења “Фазан” из Лозовика (Србија) су уручили пригодне поклоне предсједнику Ловачког савеза Републике Српске Сави Минићу, начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану и предсједницима три ловачка удружења са подручја општине, пожеливши добар поглед свим учесницима Дамског лова.

Након данашње пријаве и евиденције учесника лова, услиједиће увођење жена у ловиште, а затим и акција лова.

Свечана вечера одржана је у хотелу “Хајдучке воде”, а организатори ове међународне манифестације су Ловачки савез Републике Српске и три ловачка удружења са подручја општине, “Јеловка” из Масловара, “Борчићи” из Шипрага и “Узломац”.

PODELI