Uređene pristupne staze i plato Vilenskih vrela

0

KOTOR VAROŠ/KNEŽEVO, 15. marta – Volonteri koji su učestvovali u aktivnosti “Uređenje pristupne staze i platoa Vilenska vrela”, dokaz su da “Sve se može kad se male ruke slože”…


Omladinci iz Kneževa, Novog Grada, Travnika i Kotor Varoša, u sklopu eko-akcije koju je organizovalo Planinarsko društvo ”Vilenska vrela” Kneževo,  zajedno sa partnerima: PD Novska planina i OKT Teslić u projektu jačanja ”Zelene mreže”, prikupili su smeće i uklonili trule otpadke sa planinarske staze koja vodi ka platou Vilenska vrela.

Potom su na platou postavili drvene klupe, stolove, info-panoe sa tematskom kartom Cvrcke i informacijama o biodiverzitetu kanjona, kao i table sa eko-porukama.

”Željeli smo da ovim aktivnostima utičemo na svijest prvenstveno mladih, o potrebi boravka u prirodi, ali i očuvanju prirode i da konkretnim eko-akcijama unaprijedimo zaštitu biodiverziteta kanjona rijeke Cvrcke. Uređenjem platoa i postavljanjem drvenih segmenata u amfitetar, vjerujemo da ćemo skrenuti pažnju svih prolaznika i posjetilaca da za sobom ne ostavljaju ništa što bi moglo da ugrozi ovaj prirodni dragulj”, poručuju iz  PD ”Vilenska vrela” Kneževo.

Kako kažu,  uskoro će organizovati još jednu akciju kako bi postavili sajle i stubiće u cilju poboljšanja bezbjednosnog segmenta na stazi ka platou Vilenskih vrela.

PODELI