Kotor Varoš: Dan pobjede obilježen polaganjem cvijeća

1

KOTOR VAROŠ, 9. MAJA – Predstavnici SUBNOR-a i opštine Kotor Varoš položili su cvijeće na spomen-kosturnicu poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata u Kotor Varošu povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom.


Predsjednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Vojo Glavaš rekao je tom prilikom da nikada ne bi trebalo zaboraviti žrtve i pretke koji su pronijeli slavu po svijetu, kao odlučni borci za slobodu.

Prema njegovim riječima,  Dan pobjede nad fašizmom treba obilježavati i istinu prenositi na mlađu generaciju.

“Obaveza čovječanstva, posebno u Evropi, je da se poklonimo i odamo počast poginulim žrtvama koje ne smijemo zaboraviti. U NOR-u je učestvovalo više od 1.000 boraca sa područja kotorvaroške opštine, a 155 je dalo život za slobodu zemlje“, naglasio je Glavaš i poručio mladim generacijama da nikada ne smiju zaboraviti koliko je krvi prosuto za odbranu slobode u kojoj danas živimo.

PODELI

1 KOMENTAR

  1. Ne mogu na slici prepoznati ni jednog a slika je zaista tuzna.Koje li samo misli i emocije imaju pred spomenikom palih boraca za slobodu Kotor Varosa u tadasnja vremena i danasnja dok su jos zivi i sada u to nasem Kotor Varosu.Saosjecam se sa njima.
    Sloboda fasizmu a smrt narodu-tako je sve postalo danas.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here