AKCIJA CRVENOG KRSTA KOTOR VAROŠA: BIBIĆI ĆE SPREMNO DOČEKATI ZIMU

0

KOTOR VAROŠ, 16. oktobra – U okviru Dječije nedjelje volonteri Crvenog krsta danas su posjetili devetočlanu porodicu Bibić u kojoj živi sedmoro maloljetne djece.

”Ovoj podstanarskoj porodici koja teško živi od socijalne pomoći i jedne plate koju donosi majka, volonteri su uručili humanitarnu pomoć koja se sastojala od prehrambenih i higijenskih artikla i nešto dječije odjeće”, kažu u kotorvaroškom Crvenom krstu.

Takođe, predstavnici Crvenog krsta su u prethodnim posjetama konstatovali da Bibići nemaju šporet na drva, niti sredstva da isti nabave, nakon čega smo uputili molbu Crvenom krstu Republike Srpske da u okviru Dječije nedjelje obezbjede isti što je i učinjeno.

Ekipa Crvenog krsta Kotor Varoš je danas, na veliku radost mališana, dostavila šporet na čvrsto gorivo kako bi bezbjedno dočekali hladne dane.

Volonteri su zatekli kod kuće troje djece, dok su ostala djeca u školi, otac negdje radi na nadnici, a majka u fabrici.

”Zahvaljujemo Crvenom krstu Republike Srpske na ovoj pomoći koja je došla u pravo vrijeme kao i lokalnom donatoru koji svaki mjesec obezbjeđuje hranu i higijenska sredstva ovoj siromašnoj porodici. Takođe, zahvaljujemo našim volonterima: Bati,Borisu,Tomi i Arminu, koji su uvijek spremni da čine dobra djela.  Ovom akcijom zaključena je Dječija nedjelja koju smo obilježili nizom aktivnosti”, kažu u Crvenom krstu Kotor Varoša. 

PODELI