Ambasador Laslo Markuš posjetio opštinu Kotor Varoš

0

KOTOR VAROŠ, 25. JANUARA – Ambasador Laslo Markuš, prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH i šef Regionalne kancelarije OHR-a u Banjaluci, danas je boravio u radnoj posjeti opštini Kotor Varoš, gdje je sa načelnikom Zdenkom Sakanom razgovarao o privrednoj, političkoj i bezbjedonosnoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici.


Načelnik Sakan je istakao da je mađarskog diplomatu upoznao sa teritorijalnom i demografskom strukturom, kao i sa privrednim i turističkim potencijalima opštine Kotor Varoš.

„Ambasador je iskazao interesovanje za život našeg stanovništva, jer su teška vremena uslovila odlazak radne snage. Razgovarali smo o planovima i projektima u narednom periodu, ali i o onima čija je realizacija u toku“, naglasio je Sakan.

S obzirom da BiH koristi novac iz pretpristupnih fondova Evropske unije i na godišnjem nivou dobija višemilionska bespovratna sredstva kojima se sufinansira gradnja puteva i druge infrastrukture i time jača ekonomski i ukupan društveni razvoj, razgovarano je o mogućnostima da šef kancelarije OHR-a svojim autoritetom koliko je moguće podrži opštinu Kotor Varoš.

„Najbitnije je da se opština predstavi na pravi način. Ne očekujemo da će nama neko tek onako uplaćivati finansijska sredstva, ali gdje apliciramo naše projekte, da se čuje za njih, te da im se posveti pažnja“, poručio je Sakan i dodao da je šef kancelarije OHR-a podržao napore koje ulaže opština Kotor Varoš i planove za budućnost.

PODELI