Asfaltirane dionice puta u Curkićima i Doljanima

0

KOTOR VAROŠ, 17. JUNA – Realizacijom dva projekta u vrijednosti od 153.000 KM uspješno je okončano asfaltiranje puteva u zaseocima Curkići i Doljani, a sredstva za ovu namjenu su obezbijedili ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH, opština Kotor Varoš i mještani pomenutih naselja.

Za asfaltiranje dionice puta u zaseoku Curkići u dužini od jednog kilometra federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica je izdvojilo 53.000 KM, opština Kotor Varoš 9.000 KM, a mještani 27.000 KM.

Za asfaltiranje dodatnih 500 metara puta mještani su izdvojili još 34.000 KM, što će značajno poboljšati povezanost 70 domaćinstava ovog kraja sa gradskim područjem.

U zaseoku Doljani asfaltirana je dionica puta u dužini od 770 metara, a za tu namjenu federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica je obezbijedilo 38.600 KM, opština Kotor Varoš 6.400 KM, a mještani 19.300 KM.

Realizacijom ovog projekta značajnu korist će imati 30-tak domaćinstava ovog kraja.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i predsjednik Skupštine opštine Abid Kovačić obišli su danas gradilište u zaseoku Curkići i naglasili da je ovo nastavak započetih aktivnosti na poboljšanju putne infrastrukture.

„O značaju ovih investicija najbolje govore riječi mještana koji nisu krili zadovoljstvo asfaltiranjem dionica puta“, istakao je Sakan.

Izvođač radova je bilo preduzeće „GEO-PUT“ d.o.o. Maglaj.

PODELI