Banjaluka: Komisija za sprječavanje sukoba interesa RS oglasila se zbog dešavanja u SO Kotor Varoš

0

KOTOR VAROŠ, 23. decembra – Nakon što su predstavnici Slobodnog demokratskog srpskog kluba u SO Kotor Varoš upozorili skupštinsku većinu koju čine SDA, PDP i ostatak SDS-a, da se odbornici većine nalaze u sukobu interesa za izglasavanje budžeta za 2016. godinu, oglasila se i Republička komisija za sprečavanje sukoba interesa izabranih predstavnika, saopštio je jutros Izvorni SDS OO Kotor Varoš.

”Zakonski osnov za sukob interesa je lično prihodovanje narodnog novca po više osnova protivno zakonskim oderdbama i nepotističko zapošljavanje članova porodica odbornika iz skupštinske većine. Naime, sve finasijske odluke donose upravo odbornici kako bi sami sebi i svojim članovima porodica (suprugama, djeci, roditeljima…) ostvarili višestruka protuzakonita finansijska primanja”, saopšteno je iz Izvorne SDS.

Kako je navedeno, povod je svakako 25. redovna sjednica skupštine opštine, kada je odgovor na upozorenje SDS-Kluba dala V.D. sekretara SO Snežana Jurić, koja je rekla da je to pitanje upravo za nadležnu komisiju.

”Evidentno je da je nadležna komisija upoznata sa stavom sekretara SO Snježane Jurić, te je tim povodom zatražila od Izvorne Srpske demokratske stranke (SDS-Klub sprovodi politiku Izvornog SDS-a) da dostavi imena odbornika za koje smatra da su u sukobu interesa. Poštujući zakonske odredbe i obavezu prema građanima Kotor Varoša, Izvorni SDS ce se narednih dana izjasniti po tom pitanju, obavijestiti Republičku komisiju za sprečavanje sukoba interesa i o tome obavjestiti javnost”, ističe se u saopštenju.