Bezbjednije učestvovanje u saobraćaju: Počinje preventivna kampanja u vezi sa tehničkom ispravnosti vozila

0

BANJA LUKA, 11. JULA – U Republici Srpskoj će od sutra do 22. jula trajati preventivna republička kampanja “Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite”, a početak kampanje predviđen je u Banjaluci.

Akciju sprovodi Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Cilj ove preventivne aktivnosti jeste pomoć vozačima da pripreme vozilo za duža putovanja i da bezbjednije učestvuju u saobraćaju, te podizanje svijesti o očuvanju i održavanju karakteristika vozila na nivou koji osigurava zadovoljavajuću bezbjednost u saobraćaju, neophodnu efikasnost i ekonomičnost u transportu.

Tokom trajanja kampanje obavljaće se vizuelni pregled vozila i kontrolisati kvalitet kočionog ulja, rashladne tečnosti, kvalitet pneumatika, ispravnost svjetlosne signalizacije, amortizera i autogas instalacija.

Početku ove preventivne aktivnosti prisustvovaće pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Republike Srpske Dragan Stanimirović i načelnik Jedinice policije za bezbjednost saobraćaja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Goran Amidžić.

Akcija počinje u 9 časova u banjalučkom naselju Lazarevo u krugu Auto-moto društva “Krajina”, a izjave za medije planirane su u 9.30, saopšteno je iz resornog ministarstva. (srpskainfo)

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

PODELI