“BIO JE TEŠKO BOLESTAN” Prijatelji otkrivaju kako su izgledali Poparini POSLJEDNJI DANI

0

BEOGRAD, 09. DECEMBRA – Zoran Rankić, čuveni Popara iz “Srećnih ljudi” preminuo je u 84. godini nakon teške bolesti u staračkom domu u Beogradu, a njegov blizak prijatelj otkrio je detalje njegovog života prije nego što nas je zauvijek napustio.

– Prije desetak dana smješten je u starački dom, gdje je proveo posljednje dane. Bio je duže vrijeme teško bolestan, imao je rak, a nedavno je doživio i moždani udar. Sahrana će biti na Bežanijskom groblju – rekao je Aleksandar Čotrić za Informer.

Glumac Zoran Rankić biće sahranjen u srijedu, 11.decembra na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Rankić je bio najpoznatiji po ulogama Nikole Kalabića u mini TV-seriji “Posljednji čin” i Žarka Popare u TV-seriji “Srećni ljudi”, emitovanim na TV Beograd i RTS.

Rođen je u Derventi 1935, ali je tokom Drugog svjetskog rata stigao kao izbjeglica u Gornji Milanovac gdje je i odrastao.

Zoran Rankić završio je srednju dramsku školu u Sarajevu, 1955. godine, otkada je i angažovan u sarajevskom Narodnom pozorištu, na čijoj je sceni ostvario niz različitih uloga.

Od 1961. bio je član Savremenog, odnosno Beogradskog dramskog pozorišta, u kome se istakao kao lucidan tumač brojnih dramskih i karakternih uloga.

Objavio je četiri knjige aforizama, a aforizme je objavljivao i u dnevnim novinama i časopisima. Po njegovom aforizmu ime je dobio film Borisa Mitića “Doviđenja, kako ste?” iz 2009. godine.

Prvu televizijsku ulogu dobio je u filmu “Sektor D” 1962. godine, a naredne godine pojavio se u televizijskoj seriji “Šest svečanih pozivnica”.

Njegova posljednja uloga je bila 2008. godine u seriji “Moj rođak sa sela” gdje je glumio seljaka Tomića. On je svojom glumom dočarao život na selu. (srpskainfo)

Foto: Milena Đorđević/RAS Srbija

PODELI