Bogdanović: U posljednja dva dana izdešavale su se neke stvari…

KINA, 10. SEPTEMBRA – Najbolji igrač Srbije nije mogao da kaže šta je to snašlo ekipu prethodnih dana.

Kraj nadanja o trijumfalnom kraju, ali ima još da se igra. Srbija je doživjela potpuni debakl i sada će morati ekspresno da se oporavi kako bi posljednje dvije utakmice na turniru odigrala bolje.

Srbija je ponovo odigrala slab meč u svim elementima, a Bogdan Bogdanović ponovo nije imao adekvatnu podršku cijelog tima, što je na kraju dovelo do još jednog neuspjeha. Drugog u dva dana…
“Težak poraz…“, počeo je Bogdanović i nastavio:
“Teško je pričati poslije poraza. Svi sad mogu da pričaju sve, zašto smo izgubili. Poraz je došao u pogrešnom trenutku. Šteta. Bila je dobra atmosfera, ali kroz dva dana su se izdešavale neke stvari koje su nas malo poremetile. Mi smo profesionalci, morali smo bolje da reagujemo i odigramo utakmicu“.

Niko se nije nadao ovakvom raspletu…
“Kraj je borbe za medalju, mi smo došli po nju. Šta je, tu je. Dešava se i najboljima… Treba s ponosom da se vratimo kući, da odigramo ove dvije utakmice kako treba“.

Srbiji je ostala još samo mogućnost da pojuri direktan plasman na Olimpijske igre, a to će moći ako bude među dvije najbolje plasirane evropske reprezentacije na kraju turnira.
“To jeste motiv, ali teško je sad pričati o bilo čemu… Treba se oporaviti, idemo dalje“.

Bogdanović nije mogao da govori o razlozima poraza i neuspjeha…
“Ne mogu sad jedan razlog da navedem… Teško je bilo šta reći. Svi smo krivi za ovo, podjednako. Veliko iskustvo za sve“.

Srbija će za dva dana od 13 časova po srednjoevropskom vremenu odigrati prvu od dvije utakmice za razigravanje od petog do osmog mjesta. Prvi rival biće poraženi iz meča SAD – Francuska. (www.mozzartsport.com)

 

PODELI