Boračka organizacija opštine Kotor Varoš obilježila je danas krsnu slavu Mitrovdan

17

KOTOR VAROŠ, 8. NOVEMBRA  – Boračka organizacija opštine Kotor Varoš obilježila je danas krsnu slavu Mitrovdan, a u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice služena je liturgija i parastos poginulim borcima.

Sveštenik Damir Vrhovac služio je molitveni pomen za poginule borce Vojske Republike Srpske i odao im zahvalnost, ističući da se bol i tuga porodica ne mogu umanjiti, ali da sjećanje na njih treba da ostane trajno.

“Republika Srpska je jedini garant opstanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjećanje na poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata”, rekao je Vrhovac.

Predstavnici Boračke organizacije i opštine položili su vijence na spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Kotor Varošu, nakon čega su u prostorijama Boračke organizacije upriličeni lomljenje slavskog kolača i slavski ručak.

Čestitajući krsnu slavu Boračkoj organizaciji, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan naglasio je da borci koji su dali život za svoj zavičaj i Republiku ne smiju biti zaboravljeni.

PODELI

17 KOMENTARA

 1. Narod koji dozvoli da mu se borci pate i djeca poginulih da su bez posla zaslužuje da mu dezerteri kao u Kotor Varošu se šire i bogate.
  Ali ima Boga!

 2. Ustani Saša da vidiš kako se ološ dezerterska bahati u gradu. Nismo ih viđali u Potkraju, na Turbetu i Galici.

 3. Dezerteri se nagradjuju, a borci, invalidi i porodice poginulih boraca se sikaniraju. Kad su zadnji put povecane invalidnine? Zato dezerteri ratni grade po Kotor Varošu!!!!! Što se u ratu nisu isprsili, nego nagulili u Austriju.

 4. Treba zabraniti profiterima dezerterima i lopovima da prilaze obiljezjima poginulih jer skrnave nase mrtve heroje.

 5. Pitam se dokle cemo trpjeti nepravdu koja nam se cini. U lice nam se smiju dezerteri u Kotor Varosu dok smo mi stvarali REPUBLIKU SRPSKU nasom krvlju i zivotima nasih saboraca. Zar je ovo ta nasa Republika u kojoj uskoro necemo moci a ni smjeti da kazemo kako smo bili pripadnici neke od slavnih brigada .

 6. Bruka i sramota. Dezerteri nam kroje kapu u Varošu. Zapamtite da dezerter ostaje samo krkan,dezerter,profiter,smece ljudskog roda!

 7. Sve su oni budalaši iz Top Liste Nadrealista pogodili. Samo gledamo njihove epizode u stvarnom životu, jednu po jednu.

 8. Ma tako nam i treba kad smo budale, jesmo zbog ovoga ginuli, valjali po blatu, snjegu na Vlašiću. Ko nam je kriv!!!!

 9. NJIMA JE VAŽNO DA IZDRŽE JOŠ MALO DO KRAJA MANDATA JER ĆE DO TADA VEĆINA BORACA, KOJI SU STVARALI REPUBLIKU SRPSKU, NESTATI. NAKON TOGA ĆE DEZERTERI I NJIHOVA DJECA POTPUNO OVLADATI OVIM PROSTORIMA. ONO MALO BORACA I NJIHOVE DJECE STO PREOSTANE, BIĆE SATJERANO U REZERVATE KAO INDIJANCI. NIKADA SRPSKI VOJNIK NIJE PONIŽEN KAO U OVOM I POSLIJE OVOG RATA.

 10. Pokusavaju sve naopako da prevrnu, od dezertera, jajara, zelenasa, funjara…da naprave cestite gradjane i ratnike…Zamislite dokle ide ovo ludilo i dokle ide ovo ponizavanje…Pa Srbi imamo li imalo dostojanstva?????

 11. E sad kad ste obilježili slavu u to sjećanje, hoćete li se ikako sjetiti pa zaposliti dijete od borca koji je dao život za RS?!!!

 12. Ово је испод сваког нивоа, позадинци, јајаре и кукавице на слави. Још сте и дезертере требали позвати. Стидите ли се јунака који су животе дали за ову државу, гадови покварени!

Comments are closed.