Božićna čestitka načelnika Zdenka Sakana: Božić nas uči da brinemo jedni o drugima

0

KOTOR VAROŠ, 5. JANUARA – Povodom predstojećeg Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, čestitku je uputio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.


On je poručio da praznik Hristovog rođenja pravoslavni hrišćani proslave u duhu sa našom tradicijom, u krugu svojih najmilijih, u sreći, zdravlju i veselju.

Kako je dodao, ovo je praznik kada sve ostalo zaboravljamo, a kad nam se vraća životna snaga i vjera da sve prepreke možemo savladati, kada računamo jedni na druge.

“Božić nas uči da brinemo jedni o drugima i u zajedništvu djelujemo, i da to nastavimo tokom cijele godine. Simbolika novog rađanja koja krasi Božić u nama bi trebalo da probudi nove nade i nove polete, s kojima ćemo ući u savladavanje novih izazova, kako na ličnom, tako i na porodičnom planu. Uz želju da ove dane provedete u ljubavi, porodičnom miru, praštanju, prisjećanju na bližnje koji nisu sa nama zbog pandemije, ali i na svakog čovjeka ponaosob, želim još jednom, srdačno, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti srećan Badnji dan i Božić. Neka praznik Hristovog rođenja donese duhovni mir, ali i spremnost da podstičemo optimizam, i da ličnim radom i zalaganjem doprinosimo prosperitetu i napretku naše lokalne zajednice“, navodi se u čestitki.

Mir Božji – Hristos se rodi!

PODELI