BUDITE SPREMNI Vocap prestaje sa radom od 1. februara na OVIM UREĐAJIMA

0

Vocap, najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svijetu, od januara ove godine prestala je da radi na Vindovs telefonima, a isto će se uskoro dogoditi i na nekim Eplovim uređajima.

Mnoge modele mobilnih telefona čeka slična sudbina, budući da aplikaciju očekuje veliko ažuriranje. Starije verzije Androida i iOS operativnih sistema od 1. febrara više neće imati pristup aplikaciji.

Iz Vocapa kažu da je ovaj selektivni izbor uređaja na kojima će aplikacija raditi potreban kako bi se omogućila bezbjednost korisnika. Korisnicima savjetuju da operativne sisteme na svojim mobilnim uređajima ažuriraju na najnovije verzije, i provjere je li se njihov pametni telefon našao na popisu.

Nakon 31. januara određene funkcije aplikacije prestaće s radom. U objavi na svom blogu iz Vocapa su istakli da se više neće moći kreirati novi nalozi ili ponovo verifikovati stari s mobilnih uređaja koje pokreću stari operativni sistemi s navedenog popisa.

Krajem januara Vocap neće raditi na Ajfon mobilnim uređajima koji koriste operativni sistem iOS 8 ili neku stariju verziju, a ovdje možete pročitati o kojim je uređajima riječ te podržavaju li novi softver:

– iPhone 6/ iPhone 6 Plus – može se ažurirati na iOS 9 i koristiti Vocap

– iPhone 5/ iPhone 5s/ iPhone 5c – može se ažurirati na iOS 9 i koristiti Vocap

– iPhone 4s – može se ažurirati na iOS 9 i koristiti Vocap

– iPhone 4 i stariji modeli – ne može se ažurirati na iOS 9 i koristiti Vocap

(Slobodna dalmacija)

PODELI