BURA NE JENJAVA Predsjednik KK Budućnost optužuje: “Čović je organizovao haos!”

0

PODGORICA, 15. APRILA -Predsjednik Košarkaškog kluba Budućnost Dragan Bokan optužio je predsjednika KK Crvena zvezda Nebojšu Čovića da je organizovao linč i verbalno nasilje od strane pedesetak ekstremnih navijača iza klupe Budućnosti.

Bokan je podsjetio da Čovića i njegovu porodicu poznaje niz godina, a da Čović podstiče i učestvuje u skandiranju protiv njega.

– To je izazvalo nevjericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva. Želim da razumijem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga mogu bar u nekoj mjeri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije – egzistencija njega i njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati. Zbog svojih ličnih interesa, Čović vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene zvezde, upravlja njima motivisan ličnim ciljevima- rekao je Bokan.

 

Predsjednik KK Budućnost Voli smatra da je pred utakmicu koja se očekuje u Podgorici klub suočen sa velikom tenzijom.

-Atmosfera je naelektrisana,  ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena zvezda sebi dozvolila. Dešavanja u Pioniru su nam dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici, jer su navijači Budućnost Volija veoma iziritirani. Ovim putem pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje zaključio je Bokan. (srpska.info)

Foto: DRAGAN KUJUNDŽIĆ