CAPITAL: SLOBODAN ŽUPLJANIN IMENOVAN ZA SAVJETNIKA PREDSJEDNICE CVIJANOVIĆ

6

BANJALUKA, 4. februara – Slobodan Župljanin, dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu na privatnom Nezavisnom univerzitetu Banjaluka (NUBL), imenovan je ovih dana za savjetnika predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, saznaje portal CAPITAL.

”Župljanin je jedan od najbližih ljudi predsjednika Socijalističke partije (SP) Petra Đokića, te je njegovo imenovanje zanimljivo jer dolazi u trenutku previranja u toj stranci i čekanja da li će SNSD stati uz Đokića ili na stranu Gorana Selaka koji traži smjenu Đokića sa mjesta šefa partije, ali i sa pozicije ministra energetike i rudarstva u Vladi RS”, prenosi CAPITAL.

Župljanin je nedavno govorio na skupu u Banjaluci, koji je organizovan istovremeno kad i miting opozicije povodom slanja Programa reformi NATO-u u Brisel, gdje je pružio podršku vladajućoj koaliciji.

Slobodan Župljanin je bio i ministar u prvoj Vladi RS kojom je rukovodio Milorad Dodik, ali kratko u periodu 2000-2001. godina, radio je u privatnom sektoru, u Spoljnotrgovinskoj komori BiH, a posljednjih godina je na Nezavisnom univerzitetu.

Po struci je pravnik, ali je magistrirao i doktorirao na temama menadžmenta i tranzicione ekonomije.

Bkio je komandant Drugog bataljona 22. Brigade VRS u toku.

(CAPITAL)

 

PODELI

6 KOMENTARA

Comments are closed.