Čedo Tepić: Hvala Ti što si postojala, velika doktorko

0

KOTOR VAROŠ, 6. decembra – Juče je u Banjaluci sahranjena dr Mirjana Đekić-Čađo. Za sve one koji su poznavali dr Mirjanu Đekić-Čađo nebo je nad Banjalukom juče bilo tužno.

Banjaluka je ostala bez jednog divnog čovjeka, a medicina bez jednog velikog ljekara!

Osamdesetih godina je jedno vrijeme radila u bolnici u Kotor Varošu.

Ima ljudskih stvorenja koje zavoliš u prvom trenutku, čim ih ugledaš, a čak ništa ne moraš znati o njima. Mirjana je bila upravo takva i nju je bilo nemoguće ne voljeti! Toplina, ljudskost i vedrina je bila u tebi i svuda oko tebe!

Dr Mirjana Đekić- Čađo je rođena u Somboru, osnovnu i srednju školu završila u Banjoj Luci a Medicinski fakultet u Novom Sadu. Od 1984. godine je radila na Klinici za plućne bolesti, Kliničko bolničkog centra u Banjoj Luci. Specijalizaciju iz pneumoftiziologije završila 1989.godine. Od 1992.godine je bila na mjestu šefa odsjeka, a potom odjeljenja Intenzivne pulmološke njege.

Draga Mirjana hvala ti što si postojala, a meni je bila čast i sreća da sam te poznavao i bio u krugu tvojih prijatelja. Neka ti je laka crna zemlja a Tvoja Duša neka počiva u nebeskim vedrinama jer joj je tamo i mjesto!

Čedo Tepić