ČELINAC: POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA, 22 OSOBE NA BOLNIČKOM LIJEČENJU

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ČELINAC, 8. APRILA  – Na današnjoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije konstatovano je da je u Čelincu nastavljen trend pogoršanja epidemiološke situacije i rast broja zaraženih virusom korona.

Glavni tehničar Doma zdravlja “Sveti vračevi” Ivan Savičić rekao je da se od trenutno 84 pozitivne osobe njih 62 nalazi u kućnoj izolaciji, dok su 22 lica na bolničkom liječenju.

“Od 22 hospitalizovana, sedam pacijenata je na kiseoničkoj podršci, ali trenutno nemamo pacijenata na respiratorima. Ono što zabrinjava jeste činjenica da smo u prošloj sedmici imali 56 novih pozitivnih, što je najveći skok na sedmičnom nivou od početka pandemije”, istakao je Savičić.

On je dodao da zabrinjava i trend rasta broja preminulih u ovoj godini na području opštine Čelinac.

“Prošle godine smo imali 20 preminulih, a samo u prvom tromjesečju ove godine njih 17”, naglasio je Savičić.

Trenutno je u Čelincu do sada vakcinisano 265 lica starijih od 65 godina od prijavljenih 1.156 građana, a nastavak vakcinacije zavisi od dinamike pristizanja i raspodjele vakcina na republičkom nivou.

Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić rekao je da će se narednih nekoliko dana raditi na uspostavljanju nove lokacije za kovid-ambulantu, kako bi se smanjio pritisak i kretanje kovid-pozitivnih pacijenata kroz prostor Doma zdravlja.

On je dodao da će zadaci Opštinskog štaba narednih dana biti opsežnija dezinfekcija javnih prostora i površina, kontrola sprovođenja naloženih mjera, te pomoć Domu zdravlja u procesu vakcinacije.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here