ČESTITKA PUKOVNIKA VOJINA UBIPARIPA POVODOM DANA KOTORVAROŠKE BRIGADE VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE: Krv naših palih junaka obavezuje nas na jedinstvo, bratsku ljubav i slogu

2

KOTOR VAROŠ, 8. juna –  Povodom Dana Kotorvaroške brigade Republike Srpske,  čestitku svim pripadnicima Vojske Republike Srpske  sa područja opštine Kotor Varoš uputio je ratni komandant  Kotorvaroške brigade VRS pukovnik Vojin Ubiparip.

”Glas Kotor Varoša” čestitku prenosi u cjelosti:

Na ovaj dan, ali i na svaki drugi, moramo se setiti srpskih vitezova, najboljih sinova kotorvaroškog kraja, koji su svoje živote položili na oltaru Otadžbine.

Njihovu decu i njihove porodice ne smemo zaboraviti.

Na ovaj dan moramo se setiti i svih naših ranjenih boraca i ratnih vojnih invalida, koji su herojski branili naša ognjišta i sa pesmom na usnama jurišali na neprijatelja, koji je želeo da nam se ponovo dese novi pokolji našeg naroda, novi Jasenovci, Jadovna, Prebilovci…

Ponosan sam i biću ponosan dok sam živ na moje borce, koji su hrabro, časno i junački branili srpsku zemlju i pod mojim komandom sačuvali opštinu Kotor Varoš od najezde mudžahedinskih krvnika u zoni odgovornosti Kotorvaroške brigade VRS.

Ti junaci, sledbenici su najslavnijih tradicija srpske vojske i država Republika Srpska mora im posvetiti posebnu pažnju.

Nismo okaljali uniformu, nismo okaljali čast 1. Krajiškog korpusa, Vojske Republike Srpske i jedinice čiji smo bili pripadnici.

Apelujem na sve vas braćo i sestre, da čuvate Republiku Srpsku kao zjenicu oka, jer je za nju živote dalo više od 20.000 najboljih srpskih sinova i kćeri. Nema te politike, političkog ili bilo kojeg drugog interesa koji može biti iznad i ispred Republike Srpske.

Krv naših junaka, koja je prolivena za Republiku Srpsku, obavezuje nas na jedinstvo, bratsku ljubav i slogu, koja nam je potrebna da bi sačuvali našu mladu srpsku državu i kako bi je stabilnu i jaku mogli ostaviti u amanet budućim generacijama.

Živela Republika Srpska!

RATNI KOMANDANT KOTORVAROŠKE BRIGADE VRS:
PUKOVNIK VOJIN UBIPARIP

 

 

 

PODELI

2 KOMENTARA

  1. Komandate vidiš ko nam sada vodi Boračku organizaciju. Jesi li ti ikog od njih viđap sa nama na prvim linijama?

Comments are closed.