Četiri Banjalučanina uhapšena zbog proizvodnje i prodaje droge

0

BANJA LUKA, 11. januara –  U Banja Luci su danas uhapšeni Banjalučani D. P. (51), V. M. (35), R. J. (63) i A. Ć. (46).

Oni su uhapšeni  zbog sumnje da su proizvodili i distribuisali drogu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. U jutrošnjem pretresu pronađena je improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane u kojoj se se nalazile saksije sa stabljikama marihuane, osušene marihuana i manja pakovanja zelene biljne materije koja asocira na marihuanu namijenjenu za dalju prodaju.

Pronađena je i oprema za proizvodnju marihuane – UV lampe, aluminijumske folije, ventilatori, vještačko gnojivo, ambalaža za pakovanje, te mobilni telefoni i nosači SIM kartica, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Hapšenje su, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršili pripadnici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U toku dana  izvršeni su pretresi u stambenim i poslovnim objektima na više lokacija na području Banjaluke.

Saslušan je većei broj svjedoka i prikupaljeni dokazi za dokumentovanje predmeta, a sve dalje mjere biće preduzimane prema instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.