Čubrilović čestitao krsnu slavu BORS-u

0

BANJA LUKA, 08. NOVEMBRA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas Boračkoj organizaciji Republike Srpske (BORS) krsnu slavu – Mitrovdan i poručio da će Srpska i njene institucije nastaviti sistemski i organizovano da vode računa o svim pripadnicima boračkih kategorija.

“Povodom svečane proslave, svim borcima Republike Srpske želim da odam priznanje za najveće zasluge u stvaranju i odbrani Republike Srpske i odbrani interesa srpskog naroda u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu”, navodi se u čestitiki, koju je Čubrilović u svoje i u ime parlamenta uputio predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću.

Čubrilović je istakao da je ovo prilika da se svi sjete i odaju priznanje i zahvalnost svim herojima koji su za Srpsku dali živote i da se ukaže na važnost i značaj poboljšanja materijalnog statusa boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

“Uvjeren sam da će i nova Vlada Republike Srpske i novi saziv Narodne skupštine Srpske nastaviti da donose zakone i stvaravaju uslove za rješavanje svih boračkih pitanja radi poboljšanja kvaliteta njihovog života”, dodao je Čubrilović. (Srna)