Čubrilović čestitao Prvi maj: “Prioritet jačanje privrede i očuvanje radnih mjesta”

0

BANJA LUKA, 01. MAJA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim građanima, radnicima i sindikatima u Republici Srpskoj 1. maj, Međunarodni praznik rada, uz želju da u Republici Srpskoj budu dodatno unapređeni i poboljšani uslovi rada, povećana zaposlenost i podignut standard svih građana, zaposlenih i penzionera.

Naglasivši da je pandemija virusa korona ugrozila privredu i sve privredne i vanprivredne djelatnosti, kako u cijelom svijetu, tako i u Republici Srpskoj, Čubrilović je podsjetio da je Vlada, kroz širok program pomoći, učinila sve da ublaži efekte pandemije i sačuva radna mjesta.

– Prioritet svih nas i u budućnosti biće pokretanje proizvodnih kapaciteta i poboljšanje ukupnog privrednog ambijenta u Republici Srpskoj. Jačanje privrede, očuvanje radnih mjesta, povećanje zaposlenosti, sistematičnije inspekcijske kontrole u oblasti zaštite prava radnika i preduzetnika, povećanje plata i penzija biće naši prioriteti – rekao je Čubrilović.

On je povodom Prvog maja kazao da će Narodna skupština Republike Srpske, kao i do sada, stvarati potreban zakonodavni okvir kao temelj za razvoj društva u tom smjeru. (srpskainfo)

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here