ČUBRILOVIĆ: DEMOS na izbore izlazi svijetla obraza, sa realnim programom i kvalitetnim kadrovima

0

BANJA LUKA, 2. septembra – DEMOS je večeras u Banjaluci predstavio svoje kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentrane skupštine BiH na predstojećim opštim izborima.


Lider stranke i nosilac liste za Izbornu jedinicu tri Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je na skupu da je Republika Srpska vrijednost koju treba sačuvati po svaku cijenu.

U obraćanju prisutnima Čubrilović je podsjetio je da su ovo prvi opšti parlamentarni izbori u kojima DEMOS nastupa kao samostalni politički subjekt u Republici Srpskoj i BiH.

„Međutim, mi već imamo iskustvo i dobre rezultate sa lokalnih izbora prije dvije godine, a sve procjene govore da ćemo na ovim izborima ostvariti još bolji rezultat. Bićemo parlamentarna stranka u Republici Srpskoj bez koje neće moći da se formira buduća vlast, a očekujemo da imamo i svog poslanika u Parlamentu BiH“, rekao je Čubrilović.

On je pozvao građane Republike Srpske da glasaju za DEMOS, jer je to, prije svega, ozbiljna i odgovorna politička stranka, narodnjačke, umjerene orjentacije koja se zalaže za interse svog naroda, ali je spremna na saradnju i kompromis na političkoj sceni Republike Srpske i BiH.

Istakao je i da DEMOS nije do sada, a neće ni u budućnosti, proizvoditi bilo kakve konflikte na političkoj sceni.

„Mi kampanju nećemo voditi napadajući druge, nego afirmišući svoj program i naše kandidate. Mi nudimo realan program i spremni smo da uložimo maksimalan napor s ciljem da se mijenja stanje u oblastima koje život znače kao što su energetski sektor, turizam, zapošljavanje, obrazovanje, upravljanje prirodnim resursima i javnim dobrima, jačanje lokalne samouprave i ravnomjerniji razvoj cijele Republike“, istakao je Čubrilović.

Dodao je i da DEMOS ne štiti neodgovorne funkcionere i direktore u javnom sektoru, ne bira i ne daje nestručne i neodgovorne kadrove, već naprotiv – traži rad, rezultate i odgovornost.

„DEMOS je stranka koja na izbore izlazi svijetla obraza. Naših kadrova nema u aferama. Na našim listama su kandidati koji oličavaju spoj iskustva i mladosti, odnosno ljudi koji iza sebe imaju ostvarene rezultate u oblastima kojima se bave. Zato glasajte za kandidate sa naših lista i zajedničke kandidate za inokosne funkcije u Republici Srpskoj i BiH“, istakao je Čubrilović.

 

PODELI