Čubrilović: Vidovdan obilježio srpsku istoriju kroz vijekove

0
BANJA LUKA, 28. JUNA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je u čestitki povodom Vidovdana da je ovaj praznik jedan od najvažnijih datuma koji je obilježio srpsku istoriju kroz vijekove.

– Na ovaj dan Republika Srpska odaje počast svojoj vojsci koja je u odbrambeno-otadžbinskom ratu udarila temelje njenog stvaranja i sačuvala srpski narod na ovim prostorima od potpunog stradanja i progona – naveo je Čubrilović.

On je istakao da je u toj borbi život položio veliki broj najboljih sinova, te da su njihova žrtva i sjećanje na njih trajna obaveza i zavjet budućim generacijama da čuvaju i grade Republiku Srpsku.

– Neka nam svaki Vidovdan u budućnosti, kao i kroz istoriju, bude zavjet sabornosti, herojstva i odlučnosti da ostanemo i opstanemo na časnom putu naših predaka koji su slobodarski put srpskog naroda davno iscrtali kao suštinu našeg postojanja i trajanja – poručio je Čubrilović u čestitki.

Čubrilović je čestitao krsnu slavu Vidovdan komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću , oficirima, podoficirima i svim vojnicima ovog puka.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. Integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk. (RTRS)

PODELI