Cvijanović: Jačati svijest o značaju opstanka Srpske

0

BANJA LUKA, 08. JANUARA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je obaveza Republike da se sjeća svih koji su za nju dali život i istakla da će se u narednom periodu raditi na jačanju svijesti o značaju opstanka Srpske i osnaživanja njenih institucija.

“Oni su Republiku Srpsku, koja je rođena u miru, odbranili u ratu, i zbog toga danas uživamo slobodu”, rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon polaganja vijenaca poginulim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju “Sveti Pantelija” povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike.

Ona je naglasila da je u prethodnom periodu urađeno mnogo, a da je cilj jačati Republiku Srpsku i njene institucije.

“Namjeravamo da jačamo svijest o važnosti opstanka Srpske i našoj obavezi da mi koji djelujemo u okviru institucija zajedno sa narodom radimo na jačanju Republike Srpske”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona očekuje da se ubuduće svi okupe oko svih važnih događaja i svega što su interesi Republike Srpske.

“Da ne vodimo računa o tome kojoj političkoj partiji pripadamo, već da razumijemo da su, kada je riječ o interesu Srpske, svi u okviru jedne partije koja se zove jaka Republika Srpska”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se dan rođenja Republike Srpske ove godine obilježava u miru i u stabilnoj Republici, koja zna kuda ide sigurnim koracima ka jačanju, razvoju i održavanju političke stabilnosti. (Srna)