Da li ste zamijenili stare zdravstvene knjižice elektronskim karticama?

1

BANJA LUKA, 14. JULI – Elektronske zdravstvene kartice još čekaju svoje vlasnike. Oni koji su ih već preuzeli, više neće morati na ovjeravanje knjižica. Koliko je sada sve lakše zna i banjalučanin Bogdan Jukić. Godinama je čekao u redovima za samo jedan pečat kako bi mogao kod ljekara.

“Tako da je lakše, jednostavnije, praktičnije nego da moraš ići da ovjeravaš zdravstvenu knjižicu. Ovako nije trebalo ovjeravati. Ide lakše i brže”, rekao je Bogdan Jukić.

U Fondu zdravstvenog osiguranja kazu kako bi osiguranici trebalo da preuzmu svoje kartice jer ih već ima na hiljade. Dovoljno je da se jave u poslovnice Fonda u svojim opštinama. U Banjaluci, zbog više osiguranika, potrebno je ispuniti zahtjev. To ne morate da uradite lično.

“Kada se elektronska kartica pronađe, mi naknadno pozivamo osiguranike da ih preuzimaju. I to je prilika da kažemo da osiguranici ne moraju lično da dolaze u poslovnice fonda, jedan osiguranik može da u ime svoje porodice popuni taj zahtjev”, rekla je Darija Filipović, portparol FZO Republike Srpske.

Elektronske kartice su dio novog zdravstvenog sistema. Uz njih ide i elektronski zdravstveni karton.

Stare zdravstvene knjižice odlaze u istoriju. Sve što će vam biti potrebno su ove nove elektronske kartice.  Ljekar će samo jednim klikom moći da vidi da li ste osigurani ili ne. Ono što je dobro jeste da više nećete morati da ovjeravate knjižice.

Nema roka za preuzimanje kartica. Kod ljekara se, i dalje može sa starom zdravstvenom knjižicom. (www.atvbl.com)

PODELI

1 KOMENTAR

  1. MUDRACI, MORAŠ DOĆI U FOND, POPUNITI OBRAZAC, ČEKATI NA POZIV, PA DOCI PONOVO PO ZDR. KNJIŽICU.
    MUDRACI SE NISU MOGLI SJETITI DA SE OBRAZAC POPUNI ELEKTRONSKI, KOJI VIJEK ….

Comments are closed.