Dame sa puškama u rukama jurile vukove po brdima oko Šipraga

0

KOTOR VAROŠ, 14. januara  – Prvi dan lova u okviru tradicionalne međunarodne manifestacije “Damski lov”, koju organizuje Lovačko udruženje “Uzlomac” iz Kotor Varoša, bio je uspješan i odstrijeljena su dva vuka.

Vukovi su odstrijeljeni u reviru Trnovac na području kojim gazduje Lovačko udruženje “Borčići” Šiprage.

Mirnu ruku i oštro oko imali su član “Borčića” Miljan Maksimović iz Kotor Varoša i Zoran Milovanović iz Teslića, koji su zajedno odstrijelili jednog vuka, a trofej će pripasti kotorvaroškom lovcu.

Drugog vuka odstrijelio je trofejni lovac iz Teslića Borko Spasojević, pred čijim je nišanom do sada palo desetak vukova.

“Lov je prošao odlično i bez ikakvih problema. Presrećan sam što sam bio precizan i došao do vrijednog trofeja. Želim da se zahvalim svim kolegama bez kojih ni ovaj lov ne bi bio uspješan”, rekao je Maksimović.

Pun pozitivnih utisaka iz lovišta na području Kruševa brda bio je i Milovanović, koji je istakao da je dan prošao odlično uz dva trofeja, dobru atmosferu i druženje.

“Možda smo mogli odstrijeliti još kojeg vuka, jer smo naišli na čopor u kojem ih je bilo šest, ali ni sa ovim nismo nezadovoljni”, istakao je Milovanović.

Lovci su danas imali posebnu podršku jer su im se pridružile i dame iz Republike Srpske i inostranstva, kojima je i posvećena ova manifestacija.

Lov će biti nastavljen sutra na lokalitetu Viševica, a ovaj put će na nišanu biti divlje svinje.

PODELI