Delegacija EU u BiH: Donacija kotorvaroškom Domu zdravlja

1
KOTOR VAROŠ, 3. avgusta – Delegacija EU u BiH donirala je danas Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 17 hladnjaka i rashladnih uređaja za kontrolisano čuvanje vakcina, vrijednosti 21.800 evra, a ove uređaje će dobiti i kotorvaroški Dom zdravlja. 

Pomoćnik direktora za medicinske poslove u Institutu Jela Aćimović istakla je značaj ove donacije, koja će doprinijeti da se obnove i prošire kapaciteti za čuvanje vakcina.

– To su frižideri koji su specijalno namijenjeni čuvanju vakcina, te ćemo kroz ovu aktivnost uspjeti da obnovimo kapacitete hladnog lanca na svim nivoima zdravstvenih ustanova u Srpskoj – rekla je Aćimović..

Šef kancelarije EU u Banjaluci Simone Gverini rekao je da mu je čast što je u prilici Institutu uručiti donaciju, u cilju jačanja zdravstvenog sistema.

– Uređaji će biti raspoređeni u Institut, Univerzitetski klinički centar Srpske, te domove zdravlja u Banjaluci, Kotor Varošu i Čelincu – rekao je Gverini.

On je istakao da će ova oprema pojačati kapacitete za sigurno skladištenje vakcina, prema međunarodnim standardima.

– Ovo je prva velika isporuka i samo je dio sveukupnog napora EU i nastojaćemo i dalje da podržimo jačanje sistema javnog zdravstva u Srpskoj, posebno kada je riječ o opremi za skladištenje vakcina – istakao Gverini.

PODELI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here