ĐURO KRČIĆ: ČUVAJTE SE OVIH DANA, MUŠKARCI PIJU, PA DAJU ŽENAMA DA VOZE

0

KOTOR VAROŠ, 8. januara – Kraj decembra i početak januara, vrijeme slava i drugi praznični dani donose za oko 50 odsto veće probleme u saobraćaju, u prvom redu probleme izazvane prekomjernom konzumacijom alkohola. I upravo iz tih razloga svi trebamo biti mnogo oprezniji. Alkohol mnogo više koristi muška populacija iako ni ženska ne zaostaje za njima previše. Ipak ne zna se da li je bolje ili gore, da muškarci voze pod dejstvom alkohola Ili da voze njihove ljepše polovine.

Nigdje bolje i brže ne možete upoznati čovjeka, njegovu pravu narav, karakter i ćud, njegovu dušu, nego kada ga posmatrate dok sjedi za volanom automobile i vozi. Sjedeći pored njega sat, vi ćete bez riječi i razgovora saznati o njemu više nego za mjesec dana stalnog druženja.

Ovako je nekada govorio naš nobelovac Ivo Andrić, ali ni on nije znao odgovor na pitanje svih pitanja, i vječitu dilemu u svakom društvu i temu koja uvijek dovede do žestokih rasprava, a često i svađa čak i među najbližim –  ko su bolji vozači, muškarci  ili žene.

Ova dilema datira još od pojave prvog automobile 1886. godine. Njemački pronalazač Karl Benz nije ni slutio da ni 130 godina poslije, odnosno od momenta kada je prva žena sjela za volan nije riješeno  koja populacija je spretnija, smirenija i visprenija za volanom nekog četvorotočkaša. Nije i neće još dugo, čini mi se.

Ljepši pol, odnosno žene, potpadaju pod stereotip mnogo lošijih vozača od muškaraca, ali najnovija istraživanja u dosta zemalja svijeta, koja su sprovedena posljednjih godina, pokazuju da su upravo žene bolji, sigurniji i pouzdaniji vozači. Kako se navodi u tim studijama, mlađe žene su sklonije tome da im nešto odvuče pažnju, dok su žene srednjih godina i starije žene mnogo skoncentrisanije i  pažljivije u vožnji od svojih muških kolega. A upravo odvlačenje pažnje je uzrok osam od deset svih saobraćajnih nesreća, kako pokazuje istraživanje. U listu ometanja i skretanja pažnje sa bezbijedne vožnje najčešće se dovode mobilni telefoni, te radio i CD uređaji.

Bez obzira što su istraživanja i statistike na ženskoj strani, mnogi se (uglavnom muški vozači, što je i razumljivo) neće složiti s tim i odlučni su u svojim stavovima. Jedan od takvih je i profesionalac za volanom i čovjek koji “plovi” Evropom (kako sam kaže) Vjeko S, koji ne dozvoljava ni pomisao na račun prednosti ženkih vozača i odlučno odbija sva statistička istraživanja na tu temu tvrdeći da su to samo spekulacije. Kada sam mu predočio zvanične podatke samo je odmahnuo rukom, sjeo u svoj luksuzni ”Audi” i odjezdio u prohladnu zimsku noć. Ljut što su dokazi neumoljivi nije se javljao cijelih sedam dana.

Kada smo se napokon sreli, još uvijek je bio pri svojim stavovima  od prije nekoliko dana i još uvijek nije prihvatao egzaktne podatke, ali ono u čemu smo se složili je da  i nije toliko bitno ko su bolji vozači, muškarci ili žene nego da je mnogo bitnije to šta auta koja svi vozimo troše i koliko troše.

Ipak,  na kraju je dodao da žensko za volanom prepoznaje na kilometar, a da mu je ipak draža žena kao suvozač nego vozač.

Pa pod utiskom cijele priče svojim raskošnim glasom zapjeva jednu bećarsku pjesmu: “Joj mašino mnogo mi je krivo, mjesto nafte što ne trošiš pivo”, doda gas i opet odjuri u nepoznatom pravcu.

ĐURO KRČIĆ