ĐURO KRČIĆ: STANJE SE NORMALIZUJE –  VIŠE JE UHAPŠENIH NEGO ZARAŽENIH

3

KOTOR VAROŠ, 3. jula – U zadnje vrijeme sve više smo svjedoci informacija po medijima koje govore u prilog ovoj činjenici. Napokon je došlo vrijeme da pandemija gubi na značaju,  kako ovdje kod nas, tako i u zemljama regiona.

Vidimo sve manji broj oboljelih u odnosu na broj testiranih i sve manje umrlih u odnosu na broj oboljelih. To su dobre i vijesti i siguran sam da se svi radujemo tome.

Broj zaraženih se smanjuje i čini se da se vidi svjetlo na kraju tunela. Sedmicama unazad kako ovdje kod nas, tako i širom Balkana i cijele Evrope crne brojke su sve manje, pa je jasno da je talas korone pri samom kraju.

Odlazak u tržne centre, na utakmice, u pozorište, restorane, na odmor ili putovanje postaje normalnost na koju smo bili navikli i koja nam je bila svakodnevnica.

U većini zemalja se ukidaju restriktivne mjere, a život se polako vraća u normalnu kolotečinu. Koroni su, čini mi se (više želim da je tako, iako joj niko ne može vjerovati) krila slomljena. Sada se užurbano raspravlja o Covid pasošima, olakšanim putovanjima i normalnijoj komunikacijiji između država i naroda.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno preko 64. 000 slučajeva ovog virusa, preminulo je blizu 3.800 osoba kod kojih je potvrđen virus korona, do sada se oporavilo preko 50 hiljada osoba, a testirano je blizu 300. 000.

Korona je nešto što prolazi i što će proći i otići u zaborav vrlo brzo, mediji će se sve manje, kako bude jenjavala,  baviti njome i polako ćemo se vraćati svakodnevnici u kojoj će akcenat svima nama biti na običnim ljudskim stvarima i problemima koji nas tište.

Već imamo sve više informacija o običnim ljudskim pričama, rastu standarda, inflaciji, komunalnim i infrastrukturnim problemima, kriminalu, korupciji, proslavama, veseljima… Sve više se bavimo onim čime smo se bavili i prije pojave ove pandemije, navikavamo se na život koji smo nekada živjeli, pa čak i na one lijepe i  ružne stvari kojima često počinju informativne emisije.

Počinjemo se sve više radovati uspjesima Đokovića, košarkašica, košarkaša, vaterpolista, otvaranju novih radnih mjesta, ražalostimo se kada vidimo ili pročitamo neku tužnu vijest, a postaje nam normalno kada saznamo da se kažnjava kriminal ili korupcija, ustvari vraćamo se na “početna podešavanja“.

Sve ovo je dobar znak da se krećemo u dobrom smjeru, da se okrećemo normalnom životu, da se ponovo radujemo ljudskoj dobroti i sitnicama koje život znače.

ĐURO KRČIĆ

 

 

 

 

PODELI

3 KOMENTARA

Comments are closed.