TO ŠTO ŽENSKO ZAPAMTI, MUŠKO NE MOŽE NI DA ZAPIŠE

0

KOTOR VAROŠ, 23. maja – Iako odavno postoji dilema ko je pametniji, usješniji, zdraviji, ko je inteligentniji, poslednja istraživanja različitih organizacija širom svijeta (zemlje Evropske unije, SAD, Kanada, Novi Zeland, Argentina, Estonija…) došla su do novih spoznaja, koja su prvi put u stogodišnjim istraživanja u korist ženske populacije.

Otkako se rade testovi mjerenja IQ, naučnici su primijetili da su žene prvi put u zadnjih sto godina ostvarile prednost u odnosu na jači pol. Prije jednog vijeka one su po ovom parametru značajno zaostajale za muškarcima, ali ta razlika se godinama smanjivala da bi danas došli do ovakvih rezultata koji su nesumnjivo na ženskoj strani.

Postoje razna objašnjenja zašto je to tako, a jedno od najprihvaćenijih je da je život žene naporan i da zahtijeva “žongliranje“ između posla i porodice, tj. karijere, podizanja djece i svakodnevnih obaveza. Samim tim su i prinuđene da brže razmišljaju i reaguju, te im se mozak brže i kvalitetnije razvija. Obrazloženje da žene imaju veći potencijal inteligencije i da su tek sada postale svjesne toga je takođe prihvaćeno od strane mnogih svjetski priznatih psihologa. Ovo potvrđuje i činjenica da su žena kroz istoriju neopravdano bile podređene kako u porodici tako i na poslovnom planu.

Sa druge strane,  decenije istraživanja po ovom pitanju govore i dokazuju da su muškarci i žene isti ili veoma slični kada je u pitanju opšta inteligencija (IQ) ali da se razlikuju u emocionalnoj (EQ), a ona je veoma važna za biznis i poslovnu karijeru. Blizu 60 odsto uspješnosti u ovom segmentu zavisi od emocionalne inteligencije, a da preko 90 odsto najuspješnijih imaju visok stepen EQ. Ljepši pol vještije koristi emocije u postizanju poslovnih ciljeva iako su u upravljanju vlastitim emocijama slabije od muškaraca dok su opet jače u razumijevanju tuđih. Kada se na kraju podvuče crta, dolazimo do zaključka da su jače u interakciji sa drugim osobama što je ustvari vrhunac EQ.

E sad, mnogi će reći, ako je tako, zašto u preduzećima i kompanijama ima tako malo žena u upravljačkim strukturama, nadzornim odborima i na mjestima top menadžera, čak i u zemljama s najjačim ekonomijama?

To je bilo do sada, a u budućnosti će se ove stvari sigurno mijenjati. Najviše jer se pouzdano zna  (postoje egzaktni podaci) da žene češće diplomiraju, da pametnije investiraju, imaju jači imunitet, brže uče, više paze na higijenu, hrane se zdravije, duže žive, bolje su u razgovoru za posao, bolji su menadžeri (bolje slušaju, bolji su mentori i bolje rješavaju probleme).

I ono što je možda i najbitnije, evolucijom postaju sve ljepše.

ĐURO KRČIĆ 

PODELI