DNS NIJE VIŠE DIO VLADAJUĆE KOALICIJE U SRPSKOJ, PONIŠTENE ODLUKE LOKALNIH ODBORA O PODRŠCI KANDIDATIMA ZA NAČELNIKE

0

BANJALUKA, 17. oktobra  – DNS izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na niovu BiH, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva stranke u Banjaluci.

Gradskim i opštinskim odborima ostavljen je rok da se do 21. oktobra da se izjasne koga će podržati na lokalnim izborima.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je nakon sjednice da opštinski i gradski odbori svoju odluku treba da dostave navedenog datuma do 15.00 časova, a da će konačnu i obavezujuću odluku donijeti Predsjedništvo stranke.

Ovom  odlukom poništene su sve prethodne odluke opštinskih i gradskih odbora DNS-a o podršci kandidatima za gradonačelnike i načelnike u opštinama i gradovima Republikle Srpske.

Nešić je naglasio da je Predsjedništvo obavezalo poslanika ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da istupi iz kluba poslanika u kojem je do sada djelovao.

“Klub poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini djelovaće u skladu sa stavovima predsjednika i Predsjedništva DNS-a o svakom pitanju”, rekao je Nešić.

Odlukom Predsjedništva, delegat DNS-a u Domu naroda Federacije BiH obavezan je da isputi iz dosadašnje koalicije.

Na pitanje o zdravstvenom stanju, Nešić je rekao da se u posljednje vrijeme nije osjećao najbolje, ali da je zahvaljujući njegovom ljekarskom timu sada dobro.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je na DNS-u da odluči da li će napustiti koaliciju.

“Poštovaću svaku odluku. Mi nemamo potrebe da tolerišemo ništa. Ako neko hoće da bude vani, biće vani i mi ćemo veoma efikasno pomoći da oni budu vani, ako hoće”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru.

 

PODELI