DOBRA SARADNJA MINISTARSTVA TRGOVINE I TURIZMA RS I HOTELA ”HAJDUČKE VODE”: VELIKI USPJEH PROJEKTA TURISTIČKIH VAUČERA

0

KOTOR VAROŠ, 18. jula -U narednom periodu projekat turističkih vaučera mogao bi da bude kreiran i da zaživi ne kao mjera podrške u prevazilaženju teškoća u poslovanju, već kao promotivni projekat podrške domaćem turizmu, potvrdili su za “Nezavisne novine” iz Ministarstva trgovine i turizma RS.


Ističu da je resorno ministarstvo u stalnom kontaktu sa privrednicima iz sektora turizma i ugostiteljstva, te da će o svim narednim koracima vezanim za ovaj i slične projekte javnost biti blagovremeno informisana.

Iz hotela “Hajdučke vode” poručuju da bi nastavak dijeljenja turističkih vaučera građanima RS i uvođenje dobro osmišljenih novih aktivnosti na jačanju domaćeg turizma i ugostiteljstva trebalo da budu prioriteti u prevazilaženju trenutno veoma složene situacije u navedenom sektoru, koja traje još od izbijanja pandemije.

“Posljedice dugotrajne vanredne situacije, prouzrokovane još aktuelnom zdravstvenom krizom, i te kako su evidentne u turističko-ugostiteljskom sektoru RS. Međutim, iz svake krize rađa se prilika za novi napredak. Šansu za napredak vidimo u produženju dodjele turističkih vaučera građanima RS i zajedničkoj dobro osmišljenoj i organizovanoj promociji domaćih potencijala u cilju jačanja i kompleksnijeg razvoja turizma i ugostiteljstva Republike Srpske”, kazali su u hotelu “Hajdučke vode”.

Ističu da, iako su se prošle godine mogle čuti i kritike na račun projekta dijeljenja turističkih vaučera, za domaći turizam je taj vid podrške u prevazilaženju krize prouzrokovane pandemijom bio od priličnog značaja.

“Turizmu RS trenutno nedostaje dobro osmišljena promocija bogate domaće ponude, za čije uspješno sprovođenje je neophodna i pomoć države”, ističu iz ovog hotela.

Podsjećamo, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić posjetila je 22. oktobra prošle godine hotel ”Hajdučke vode” i sa upravom hotela razgovarala o realizaciji projekta turističkih vaučera.

FOTO GALERIJA:

POVEZANE VIJESTI:

MINISTRICA SUZANA GAŠIĆ RAZGOVARALA SA ČLANOVIMA UPRAVE ”HAJDUČKIH VODA” (FOTO REPORTAŽA)

POGLEDAJTE VIDEO SA HAJDUČKIH VODA: POSJETA MINISTRICE SUZANE GAŠIĆ

Prema evidencijama Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, tokom trajanja projekta turističkih vaučera, odnosno od 15. juna 2020. do 30. juna 2021. godine, građanima Republike Srpske izdato je 46.948 turističkih vaučera vrijednosti od po 100 KM, za smještaj u ugostiteljskim objektima koji posluju na području Republike Srpske. U projektu turističkih vaučera učestvovalo je 97 ugostiteljskih objekata za smještaj i 28 turističkih agencija, a građani RS su u sklopu projekta vaučere najviše koristili u banjskim centrima, te smještajnim kapacitetima na olimpijskoj planini Jahorina, u Hercegovini i Višegradu. (nezavisne – glas kotor varoša)

PODELI