Dogovoreno: Dragan Stojković je selektor Srbije

0

BEOGRAD, 20. FEBRUARA – Stigao dugo čekani papir iz Kine.

Prepreka više nema: Dragan Stojković Piksi biće selektor Srbije u pohodu na Mundijal u Kataru 2022. godine. Potvrda ove informacije stigla je od jednog od najvećih igrača u istoriji našeg fudbala koji se oglasio putem poruke sljedeće sadržine:

„Dobro jutro, biću selektor“.

Na taj način uspješno su završeni pregovori FSS Srbije i Dragana Stojkovića Piksija, koji je od rastanka sa Ljubišom Tumbakovićem bio prva želja srpske kuće fudbala. Međutim, dugo se čekalo da Piksi dogovori uslove raskida saradnje sa kineskim Gunagdžom, klubom od koga je primao pozamašnu svotu novca, i pored raskida saradnje.

Međutim, Stojković je pristao da napravi kompromis, i odrekne se dijela finansijskog kolača koji mu je pripadao po slovu ugovora. Kinezi su bili dužni Stojkoviću još 3.600.000 evra, ali se on odrekao više od dva miliona evra. Čekalo se samo da stigne papir iz Kine. Procedura je kasnila zbog tamošnjih praznika, ali je poslije dugog čekanja uklonjena i posljednja barijera.

Naravno, Stojkovića na Terazijama 35 čeka vrlo dobar ugovor. Ranije informacije su govorile da će Piksi kao selektor Srbije imati mjesečnu zaradu od 50.000 evra. I odličan bonus u slučaju plasmana na Mundijal u Katar – 1.000.000.

Iako se dugo čekao papir iz Kine, kako bi ugovor Dragana Stojkovića Piksija i FSS bio otkucan, jasno je da je bivši trener Nagoje i Gunagdžou već zasukao rukave. Vremena ima malo, pošto Orlove već narednog mjeseca čekaju dueli sa Irskom i Portugalijom. Mnogo toga poslije njih može da bude jasnije.

Potvrda o dogovoru dvije strane stigla je i sa Terazija 35. Zamjenik predsjednika FSS Marko Pantelić potvrdio je Tanjugu da je novi selektor Dragan Stojković Piksi.

“Dogovor je postignut. Stojković je novi selektor reprezentacije Srbije. Ostalo je da se precizira jos nekoliko tehničkih stvari. Više o svemu pričaćrmo na konferenciji za medije i promociji sljedeće nedjelje”, rekao je Pantelić.

(www.mozzartsport.com)

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here