Dominacija Kotorvarošana na Malim olimpijskim igrama

2
KOTOR VAROŠ, 29. MARTA – Male olimpijske igre su najveće sportsko takmičenje u Republici Srpskoj, a najveće bogatstvo ove manifestacije su desetine djece koja učestvuju u ovom takmičenju.


I među mnogobrojnim djevojčicama i dječacima, koji se bore da podignu pehar za najuspješnije ekipe i pojedince, ove godine su se posebno istakli učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Kotor Varoša.

Dominaciju na regionalnom takmičenju banjalučke regije pokazali su prvo fudbaleri u Ribniku, a zatim rukometaši u Banjaluci i odbojkašice u Kotor Varošu.

Trostruki trijumf na banjalučkoj regiji se nije desio punih 20 godina, tačnije od postojanja Malih olimpijskih igara, i zato je ovo rezultat koji zavređuje pažnju sportske javnosti.

Po riječima direktora OŠ „Sveti Sava“ Dušana Petrušića najveće zasluge za ovaj uspjeh pripadaju učenicima i njihovom nastavniku Nedeljku Kuzmiću.

„Njihov predan rad, kolektivni duh i želja za uspjehom su bili presudni da pokore banjalučku regiju i sada sa neskrivenim ambicijama čekaju nastup na republičkom takmičenju. Mi kao kolektiv smo izuzetno ponosni na ovaj uspjeh i potrudićemo se da im obezbijedimo optimalne uslove za pripremu i odlazak na završno takmičenje u Banjaluku“, rekao je Petrušić.

Nastavnik fizičkog vaspitanja Nedeljko Kuzmić ističe da velike zasluge za ovaj uspjeh pripadaju i trenerima koji rade u kotorvaroškim sportskim kolektivima.

„Ono što je važno napomenuti je da ove djevojke i dječaci vrijedno treniraju u svojim klubovima i da će uskoro postati nosioci igre, jer posjeduju izuzetan talenat, voljni momenat i takmičarski duh, što se pokazalo odlučujućim u nekim utakmicama. Moram reći da je u u mnogim prethodnim generacijama bilo možda boljih pojedinaca, ali kod ove generacije prednjači kolektivni duh i zajedništvo“, naglasio je Kuzmić.

Kuzmić kaže da će se završnica Malih olimpijskih igara održati od 10. do 17. maja u Banjaluci i da očekuje zapažen nastup naših odbojkašica, fudbalera i rukometaša.

„Odbojkašice su posljednje tri godine neprikosnovene na regiji i nedostaje im taj iskorak da se okite medaljom na završnom turniru. Sa druge strane fudbaleri su nakon 27 godina ponovo trijumfovali na banjalučkoj regiji i ovo je prilika koju su dugo čekali. Rukometaši su spremni na sve i zaista sam srećan i ponosan na njihov dosadašnji uspjeh“, poručio je Kuzmić.

Odbojkašica Anastasija Vrhovac je učenica sedmog razreda i ponijela je epitet najbolje odbojkašice na regionalnom takmičenju.

Kod rukometaša su se istakli David Glavaš i Nemanja Madžarić, koji su proglašeni za najboljeg igrača i strijelca, dok je kod fudbalera Luka Vrhovac proglašen za najboljeg golmana, a Filip Popović za najboljeg igrača banjalučke regije.

Pored toga što su istaknuti sportisti oni su većinom i odlični učenici, što pokazuje i primjer fudbalera Stanimira Smiljića, koji će učestvovati na regionalnom takmičenju iz fizike i matematike.

Ovome trebamo dodati da će na republičkom takmičenju Malih olimpijskih igara u futsalu nastupiti učenici Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“, što upotpunjuje uspjeh kotorvaroškog školskog sporta.

Vjerujemo da će svi oni na dostojan način reprezentovati svoju školu i opštinu Kotor Varoš na predstojećim takmičenjima i tako pokazati ljubav prema sportu, prosvjetnim radnicima i lokalnoj zajednici.

Mi im želimo mnogo sreće, a sreća prati hrabre i odvažne, pogotovo one koji su odlučni da ostvare svoj cilj.

PODELI

2 KOMENTARA

  1. Pozdrav skolskom,Nedeljku Kuzmicu.
    Treba podsjeriti da je Biljana Tesic bila prvak Malih Olimpijskig igara BiH na Tjentistu u skoku u vis, pa ako postoje jos negdje novinski clanci o tome ili da ona to isprica…..Udala se u Celina..i podrav Bilji….mojoj prvoj ljubavi iz skole….

Comments are closed.