Dragan Božičković: Naš zadatak je da ne bude nemilih scena na maturskim proslavama

1

KOTOR VAROŠ, 17. MAJA  – Maturske proslave u Kotor Varošu treba da proteknu u slavljeničkoj atmosferi i bez incidenata, a policija će učiniti sve da se preduprijede neželjene pojave, zaključili su danas predstavnici nadležnih kotorvaroških ustanova.


Zaključeno je i da treba povesti računa o posljednjem danu školovanja osnovaca i srednjoškolaca, kada je uobičajeno da se spontano ili organizovano okupljaju u parkovima i drugim javnim mjestima.

Komandir Policijske stanice Kotor Varoš Dragan Božičković izjavio je da će policija uraditi sve kako bi preduprijedila neželjene pojave.

“Jedan od ciljeva sastanka jeste i da prikupimo što više informacija u vezi sa organizovanjem i proslavom maturskih večeri. Naši zadaci su da sve protekne u najboljem redu, da ne bude nekih nemilih scena i da budemo prisutni da bi pomogli osoblju škola”, istakao je Božičković.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Dušan Petrušić apelovao je da roditelji savjetuju djecu da se lijepo i primjereno ponašaju, u skladu sa svojim obrazovanjem.

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne Policijske stanice, Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, direktora osnovnih škola i direktora Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”.

Stotinu maturanata Osnovne škole “Sveti Sava” proslaviće matursko veče u školi 3. juna, u Maslovarama će 35 svršenih osnovaca koji su osam godina pohađali nastavu u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” matursko veče imati 9. juna, a dan kasnije će matura biti upriličena za osam maturanata u školi “Petar Kočić” u Šipragama.

Proslava za 104 maturanta Srednjoškolskog centra zakazana je za 2. jun u svečanom salonu “Sofija”.

PODELI

1 KOMENTAR

Comments are closed.