Dragan Božičković: Policija mora biti u službi građana, sprečavanju kriminala i sprovođenju zakona

3
KOTOR VAROŠ, 15. MARTA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su učenicima drugog razreda Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” iz Kotor Varoša prezentovali plan i program rada Srednje škole unutrašnjih poslova.


Komandir Policijske stanice Kotor Varoš Dragan Božičković rekao je da je sve napravljeno kako bi se policijski sadržaji približili potencijalnim kandidatima.

“Cilj ovih aktivnosti jeste da se učenici kroz neposredni razgovor upoznaju sa uslovima koje moraju ispunjavati da bi upisali srednju školu unutrašnjih poslova, ali i da se upoznaju i sa drugim detaljima, sistemom školovanja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova“, istakao je Božičković.

Prema njegovim riječima, promocija je postigla cilj, a srednjoškolci su upoznati sa opusom rada ljudi od zakona.

“Kroz edukaciju i obrazovanje do budućeg kadra i plave uniforme, to je cilj promocije srednje škole unutrašnjih poslova i po završetku zagarantovan je posao, ali i prilika za dalju specijalizaciju. U službi građana, sprečavanju kriminala i sprovođenju zakona, to će biti osnovne vodilje budućih policijaca nakon završetka srednje škole unutrašnjih poslova“, poručio je Božičković.

Milan Balać, inspektor u Upravi za policijsko obrazovanje MUP-a Republike Srpske, pozvao je srednjoškolce da upišu Srednju školu unutrašnjih poslova jer tako biraju profesiju koja pomaže i štiti ljude, a imaju i priliku da napreduju.

“Osnovni cilj je da se učenici upoznaju o sadržajima koji ih očekuju prilikom upisa u našu srednju školu, šta mogu očekivati tokom školovanja, koje kriterijume treba da ispunjavaju prilikom upisa, kao i da ih upoznamo kakve dužnosti i obaveze ih očekuju kao buduće policijske službenike. Srednja škola unutrašnjih poslova je specifičan oblik školovanja, internatski tip, a pored toga što će polaznici sigurno biti zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, mogu da se bave drugim sportovima i borilačkim vještinama, kao i da se dalje stručno usavršavaju posebno u oblasti pravnih nauka“, naglasio je Balać.

Balać je još dodao da samo jaka, organizovana i školovana policija može biti garant daljeg opstanka na ovim prostorima.

PODELI

3 KOMENTARA

  1. Podrška za najboljeg komandira, posten, drzavni fakultet, nije nikad imao disciplinsku u saobracaju, nema veze sa politikom, postuje radne kolege, voli svoju zemlju, nikad nije radio sa pilandzijama, ne zna ko se bavi cim, ponosan je Kotor Varos

Comments are closed.