Fagus5 22

DRAGAN ĐEKANOVIĆ: FOND BIBLIOTEKE OBOGAĆEN SA 80 NASLOVA

7

KOTOR VAROŠ, 4. OKTOBRA  – Knjižni fond Narodne biblioteke u Kotor Varošu bogatiji je za 80 naslova kupljenih na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjige u Banjaluci, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora biblioteke Dragan Đekanović.


Đekanović je naveo da među novim naslovima preovladavaju beletristika, trileri i priče iz svakodnevnog života, koje su i najčitanije, kao i nekoliko naslova za djecu. Za ovu nabavku, dodao je, biblioteka je izdvojila 1.000 KM.

“Ovo je tek druga nabavka knjiga ove godine. Budući da su biblioteci smanjena sredstva nismo u mogućnosti kontinuirano kupovati nove naslove, kao do sada. Nadamo se da će rukovodstvo opštine Kotor Varoš imati razumijevanja i za sljedeću godinu vratiti budžet na prošlogodišnji nivo”, zaključio je Đekanović.

Neki od traženih naslova koji su kupljeni, kada su u pitanju domaći autori, su dvije knjige Slaviše Pavlovića “Apisov apostol” i “Zavet heroja”, “Rupe u glavi” Vanje Bulića i “Dara iz Jasenovca” Nataše Drakulić.

Đekanović je naveo da su čitaocima na raspolaganju i “Kraljica” Ildefonsa Falkonesa, zatim “Žena bližnjega tvoga” Toni Parsonsa i novi romani Džodžo Mojesa, Haruki Murakamija i mnogi drugi.

Narodna biblioteka u Kotor Varošu raspolaže sa oko 30.000 knjiga, a nakon završene redovne revizije, koja je u toku, znaće se i tačno koliko ih ima.

PODELI

7 KOMENTARA

  1. Zar komentarisete i biblioteku ????? Tek sada vidim kako je ruzno biti pisac.O kako se spade na golu nepismenost te mi proistice pitanje sta je to Srbin ? Da li je to ono sto nas rusilo sa dna? Ovdje je najbolje citati komentare a ne pisati komentare. I ne razumijem svrhu portala, je li ovo za odrzavanje srpstva ili kotorvaroska stranica ? Ili su Srbi nezadovoljni sami sa svojima ?????

  2. E moj Dragane…nikad knjigu nisi procitao a direktor biblioteke. Profesori knjizevnosti n birou. Jadno i cemerno.

Comments are closed.