DUŠKO VUKOTIĆ: Neprihvatljivo je da Bošnjaci sa ratnom zastavom remete mir srpskim žrtvama na Meokrnju

6

BANJALUKA, 14. SEPTEMBRA  – Predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Duško Vukotić smatra necivilizacijskim činom pokušaj stotinjak Bošnjaka da na platou Vlašića spriječe obilježavanje stradanja 21 ubijenog srpskog borca.

“Ko ne poštuje tuđe žrtve u principu omalovažava svoje žrtve i ne može očekivati poštovanje svojih žrtava”, rekao je Vukotić.

Vukotić je pozvao bošnjačka ratna udruženja da ne prave incidente na mjestima obilježavanja stradanja srpskog naroda, jer to ne doprinosi miru i suživotu dva naroda.

“Neprihvatljivo je da Bošnjaci sa svojom ratnom zastavom dolaze na mjesta stradanja srpskog naroda i remete mir srpskim žrtvama koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga pod tom zastavom”, zaključio je Vukotić.

Parastos na platou Meokrnje na Vlašiću za 21 srpskog borca koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu 12.septembra je pokušalo da spriječi stotinjak Bošnjaka, koji su stigli sa ratnim zastavama tzv. Armije BiH.

Do većih incidenta nije došlo zbog pribranosti učesnika okupljanja i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji nisu nasjeli na provokaciju Bošnjaka jer su donijeli ratne zastave na mjesto velikog stradanja srpskih boraca. (rtrs)

PODELI

6 KOMENTARA

  1. Ja nisam postao od nikakvi srba a ja ti i nisam rekao sta sam.pa sto ti nemases sa ljiljanima ako je vec taj kralj bio pravoslavac

  2. Ti znaci da si postao od Srbina. Pravislsvni manastiri datiraju u BiH jos iz dvanaestog vijeka a prva dzamija napravljena u petnaestom vijeku dolaskom osmanlija.

  3. Pa znaci mi smo veci srbi od vas kad masemo zastavom kralja Tvrtka.Nebi da se spustim na tvoj nivo razgovaranja ali procitaj malo istoriju ko je zivio u doba tog kralja koga ti spominjes.sigurno nisu nikakvi srbi i hrvati

  4. Mf mi nasemo svojim vijekovnim zastavama pricu od prije nego sto je postojao ovdje islam. I poturcena gamad a vi masete isto Srpskom zastavom kralja Tvrtka Kotromanjića. Govana poturcena majku vam jebem. Nema te nista svoje.

Comments are closed.