EP: ODLIČAN START Razigrana Srbija bolja od Ukrajine… Sa Hrvatskom za drugi krug!

0

SEGEDIN, 13. JANUARA – Urađeno je ono što se očekivalo – Srbija je uspješno startovala na Evropskom prvenstvu – 31:23 (17:11). U meču sa Hrvatskom, u subotu, “orlovi” će da se bore za plasman u drugi krug.

Neki novi “orlovi” djeluju prilično dobro. U pivotu Draganu Pešmalbeku su dobili igrača za oba pravca, šansu su dobili  Borzaš i Milosavljević, na golu je blistao Milan Bomaštar, koji je odlično skidao šuteve Ukrajinaca s krila. Odličan na lijevom krilu bio je Šotić.

Snažno u odbrani, precizno u napadu. Poslije uvodnih minuta, kada nisu iskoristili prva dva napada, krenulo je mnogo bolje. Od prvog pogotka (Đukić iz sedmerca), kao da je pao neki teg s ruku naših reprezentativaca. Prvo vođstvo zabilježili su u osmom minuttu (3:2, Šotić), i od tada je prednost konstantno bila na strani naših momaka.

Igrali su dobro i s igračem više i s igračem manje, tempo igri davao je za Ukrajince neuhvatljivi Lazar Kukić, sve je djelovalo jako dobro. Ohrabrenje za ono što slijedi, ali treba imati na umu da je Hrvatska daleko kvalitetniji protivnik od Ukrajine.

Već poslije prvog poluvremena bilo je jasno kome će da pripadnu bodovi. Ako je neka dilema i postojala, ona je raspršena 38. minutu, Srbija je postigla dva gola u trenucima kad je imala dva igrača više (Bomaštar skinuo zicer) a oba puta precizan je bio Darko Đukić. Tada je sve bilo gotovo,

Ohrabrujući početak “orlova”.


SRBIJA – UKRAJINA 31:23 (17:11)

PIK arena. Gledalaca: 2.000. Sudije: Jorum, Kleven.

SRBIJA: Bomaštar (10 odbrana, 1 sedmerac), Vorkapić, Borzaš 1, Sretenović 2, Đukić 4 (2), Pešić , Radivojević, 4 (2), Pešmalbek 3, Kukić 8, Šotić 3, Marsenić 2, Orbovi 1, Radović, Milosavljević 1, Mitić, Đorđić 2, Cupara (3 odbrane), Ivanišević.

UKRAJINA: Terehkov (4 odbrane), Zalevskji, Buinenko, Kasai 2, Tjutjunjik 2, Tilte 1, Kravčenko 2, Dontsov 3, Horiha 6, Glušak, Burzak 1, Vjunik, Turčenko 2, Minotskji, Komok (2 odbrane), Ilčenko 2, Artemenko 1.

(maxbetsport.rs)

PODELI