FAGUS grije grad na Vrbasu: Za Banjalučane nema zime

2

KOTOR VAROŠ, 10. novembra – Kompanija FAGUS preuzela je brigu o snabdijevanju Eko Toplana Banjaluka drvnim energentom za grijnu sezonu 2020/2021.

Sigurna i pravovremena isporuka drvne sječke, kao novog proizvoda kompanije FAGUS na regionalnom tržištu, ugovorena je u vrijednosti obezbjeđivanja 32.000 MWh toplotne energije.

Ugovorena saradnja temelji se na čistoj logici, garantovanom kvalitetu, ekonomičnosti i obostrano odgovornom poslovanju usmjerenom na realne potrebe građana i cijele lokalne zajednice.

U odnosu na sve druge energente, drvna sječka je najmanji zagađivač okoline i predstavlja grijni resurs kojem ne prijeti nestašica.

Obnavljanju resursa i očuvanju prirode FAGUS godinama doprinosi planskim aktivnostima na pošumljavanju i održavanju eko-sistema u kojem posluje, a tako podstiče i druge da se odgovorno odnose prema prirodi i sredini u kojoj žive i rade.

Kompanija FAGUS veliki je drvoprerađivač i broj 1 u proizvodnji prozora i vrata u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na proizvodne kapacitete, logističke resurse i dosadašnje iskustvo, pouzdan je i kompetentan dobavljač drvnog energenta.

FAGUS, naime, drvnu sječku proizvodi i doprema i za sopstveno kogenerativno postrojenje u Kneževu, kao i za proizvodnju peleta na dvije svoje lokacije.

FAGUS posjeduje proizvodne pogone na osam lokacija, ima veliki broj transportnih jedinica i kapacitet proizvodnih postrojenja više nego dovoljan da obezbijedi pravovremenu isporuku kvalitetne drvne sječke za Eko Toplane Banjaluka, ali i za sve ostale kupce s kojima sklopi ugovor o isporuci ovog energenta

PODELI

2 KOMENTARA

Comments are closed.