”FAGUS GRUPA”, JEDNA OD NAJVEĆIH KOMPANIJA U REPUBLICI SRPSKOJ i BiH, NIŽE USPJEHE

0
KOTOR VAROŠ, 20. decembra – Osam zasebnih i podjednako uspješnih preduzeća  čini veliku porodicu koja posluje u okviru „Fagus grupe“ iz Kotor Varoša, jedne od vodećih kompanija u RS i BiH. „Vrbanja šume“, „Abis“, „Arboreko“, „Nomar“, „Fagus haus“, „Bor petrol“, „Silvatika“ i „Hajdučke vode“ tim su koji se iz godine u godinu širi i jača prvenstveno zahvaljujući činjenici da je cijela grupacija zasnovana na zdravim temeljima.

A ti temelji udareni su 1991. godine, kada su braća Miroslav i Branislav Malijević, u želji da nastave tradiciju obrade drveta koju su njihovi preci započeli dvadesetih godina prošlog vijeka, krenuli u posao.

Od male pilane sa nekoliko zaposlenih, „Fagus“ je danas privredni gigant, nosilac razvoja regije i jedan od najvećih proizvođača u drvoprerađivačkom sektoru.

Osnovna djelatnost kompanije je prerada tvrdog i mekog drveta, proizvodnja prozora i vrata, peleta i briketa, a u svom vlasništvu posjeduju i hotel „Hajdučke vode“, turistički biser na planini Borja koji tek treba da pokaže sve svoje čari.

Proizvodi se plasiraju na tržišta širom svijeta, a značajno učešće u ukupnoj privredi „Fagus grupa“ ostvaruje strateškim pristupom poslu, ljudskim resursima, investicijama, tehnološkom razvoju i marketingu.

Od okrajčenih dasaka u četinarima i lišćarima, do prozora, vrata i peleta kao finalnih proizvoda, godišnje se preradi preko 100.000 kubnih metara različitih drvnih kultura, a portfolio proizvoda se povećava iz dana u dan.

Od svog osnivanja kompanija se razvija, raste, uči i ulaže u unapređenje poslovanja i procesa. U posljednjih deset godina investirana su značajna finansijska sredstva u primarnu proizvodnju, a u posljednje tri godine pokrenuto je nekoliko velikih projekata kojima se podiže nivo konkurentnosti na domaćem i regionalnom nivou.

„Naša vizija je da u očima klijenata, zaposlenih i partnera budemo jaka regionalna kompanija prepoznatljiva po svojim kvalitetima i vrijednostima. Viziju ostvarujemo misijom i mišlju da sa entuzijazmom i strašću stvaramo nove kompanije koje unapređuju i uljepšavaju život u društvu u kojem živimo i radimo“, poručuju iz „Fagusa“.

Od države očekuju da pomogne na način da uvede red kod kupovine sirovina i spriječi njenu preprodaju, a da se ugovori o isporuci poštuju.

PODELI