Fudbalski veterani Kotor Varoša osvojili drugo mjesto na turniru u Prijedoru, Dejan Kerezović najbolji golman

0

KOTOR VAROŠ, 14. MAJA – Fudbalski veterani Kotor Varoša osvojili su drugo mjesto u konkurenciji osam ekipa na 1. međunarodnom turniru veterana, koji je održan povodom Dana grada Prijedora u sportskoj dvorani „Mladost“.


U grupnoj fazi su nadvisili ekipe iz Brčkog /3:1/ i Ljubljane /2:0/, dok su poraženi od sastava Nacionalni park „Kozara“ rezultatom 2:0.

Kao drugoplasirani tim grupe „B“ u polufinalu su nakon boljeg izvođenja sedmeraca savladali domaći sastav Gradske uprave Prijedor rezultatom 3:1, u regularnom dijelu meča je bilo 0:0.

Nažalost, zbog povreda Stolića i Teinovića finalni meč nije odigran, tako da je pehar za prvo mjesto pripao igračima NP „Kozara“, koji su u polufinalu bili bolji od opštine Novi Grad /3:1/, inače trećeplasiranom sastavu na turniru.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mladen Maksimović /Ljubljana/, epitet najboljeg strijelca je ponio Vladimir Lazić /NP Kozara/, priznanje za najboljeg golmana pripalo Dejanu Kerezoviću /Kotor Varoš/, dok je nagrada za fer plej dodijeljena ekipi Apatina.

„Uspjeli smo da nastavimo niz dobrih rezultata i sa vrlo jakog i prestižnog turnira kući se vraćamo sa peharom za drugo mjesto. Polaskan sam priznanjem za najboljeg golmana, ali ovo je uspjeh kompletne ekipe, jer su svi pružili i više od maksimuma“, rekao je Kerezović.

Predstavnik Kotorvarošana Slobodan Petrović je na zajedničkoj večeri po završetku turnira uručio prigodne poklone svim ekipama i domaćinu poželio da ovaj turnir preraste u tradiciju, jer to grad Prijedor zaslužuje.

„Čestitke Goranu Bujiću na organizaciji, jer okupiti osam ekipa iz Slovenije, Srbije i Republike Srpske nije mala stvar. Pokazali su se kao istinski domaćini, kako na terenu tako i u trećem poluvremenu, i zato sa nestrpljenjem iščekujemo nova druženja sa prijateljima iz Saničana i Prijedora“, istakao je Petrović i dodao da će sredinom juna sportski ambasadori Kotor Varoša uveličati jubilej sto godina postojanja Fudbalskog kluba Bačka iz Đurđeva.

Pored nagrada i priznanja Kotorvarošani nose lijepe uspomene iz grada na Sani, a pozive su dobili iz Brčkog i Novog Grada za nova druženja u ovoj godini i tako potrvdili da su zahvaljujući karakteru i, prije svega, ljudskim osobinama rado viđeni gosti u svakoj lokalnoj zajednici.

PODELI