FUDBALSKI VETERANI: Trijumf Kotorvarošana u Apatinu (FOTO)

2

KOTOR VAROŠ, 19. JUNA – Kotorvaroški fudbalski veterani su juče učestvovali na „Bratskim susretima“ u Apatinu, gdje su osvojili prvo mjesto na turniru u malom fudbalu.

U prvom meču nadvisili su veterane Sokobanje rezultatom 3:1, dok su u drugom susretu bili bolji od domaćina i slavili sa 5:1.

Drugo mjesto pripalo je veteranima iz Apatina, dok su veterani iz Sokobanje osvojili treće mjesto.

Sve utakmice su igrane u sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, a boravak u Apatinu kotorvaroški veterani su iskoristili da učestvuju u tradicionalnoj rakijadi, gdje je u konkurenciji 30 izlagača Aleksa Vučanović osvojio prvo mjesto.

Iako oslabljeni uspjeli smo osvojiti prvo mjesto, ali ono što je najbitnije nastavili smo njegovati tradiciju druženja sa našom braćom iz Srbije. Zahvaljujemo se i našem zemljaku Milanu Praštalu, koji nam je igrački pomogao da donesemo pehar u Kotor Varoš“, rekao je Dejan Kerezović, koji je proglašen za najboljeg golmana turnira.

U ime domaćina pehare i diplome predstavnicima ekipa uručio je Slavko Jerković, ali i prigodne poklone za sve goste.

Bratske veze sa veteranima iz Kotor Varoša i Sokobanje su učvršćene nakon ovog turnira, a iskreno se nadam da su naši sportski prijatelji iz Republike Srpske ponijeli lijepe uspomene iz Apatina“, istakao je Jerković i dodao da su svi učesnici turnira učestvovali na biznis forumu i tradicionalnoj ekološkoj akciji čišćenja grada Apatina.

Predstavnik Udruženja sportskih veterana iz Sokobanje Dragan Marjanović je poručio da su ovi bratski susreti veterena odlična prilika da se pokrene inicijativa o bratimljenju gradova.

Smatram da smo svojim nastupima i njegovanjem prijateljskih odnosa dovoljno doprinijeli da se uspostavi saradnja opštinskih rukovodstava i da se ona proširi u oblasti privrede i kulture, a izuzetno se radujemo dolasku u Kotor Varoš 24. septembra na 5. Međunarodni turnir prijateljstva“, naglasio je Marjanović.

Kotorvarošani i ovaj put nose lijepe uspomene iz Apatina, grada gdje se osjećaju kao kod svoje kuće, a to je prije svega zasluga izuzetnih ljudi koji njeguju ovakvu vrstu druženja u nadi da će ona trajati još dugo godina.

PODELI

2 KOMENTARA

Comments are closed.