GENERAL MILOMIR SAVČIĆ: Na Meokrnju ni mrtvima ne daju mira, a možemo misliti šta misle o nama živima

8

KOTOR VAROŠ, 13. SEPTEMBRA  – Predsjednik BORS-a Milomir Savčić poručio je da čin odavanja pošte stradalima ne predstavlja nikakvu provokaciju i da je nedopustivo da se pokuša spriječiti kao što je to juče namjeravalo stotinjak Bošnjaka na platou Vlašića gdje je služen parastos za 21 ubijenog srpskog borca.

“Sam čin odavanja pošte ne predstavlja nikakvu provokaciju. Ali sprečavanje odavanja pošte je zaista nedopušteno, nedozvoljeno i to je čin provokacije. Znači ni mrtvima ne daju mira, a možemo misliti šta misle o nama živima”, rekao je Savčić.

Prema njegovim riječima, ako se nastave takve provokacije onda one nikako ne mogu voditi mirnom suživotu, već će stalno postojati razlozi za sukobljavanja.

“Ovdje treba uputiti ozbiljnu poruku, ili će svi imati pravo da odaju poštu na dostojanstven, civilizovan način, kako to nalažu njihova vjera, običaji, kultura i tradicija ili neće imati niko, pa da vidimo onda šta ćemo”, rekao je Savčić.

Savčić je podsjetio da Srbi ne mogu da dođu u Sarajevu na mjesto stradanja svojih sunarodnika u Dobrovoljačkoj ulici niti mogu u Tuzlu, da postave običnu ploču da bi rekli šta se tu dogodilo.

“Oni su u Višegradu postavili ploču da je to, ne mjesto stradanja, nego genocida, a to nije tačno”, napomenuo je Savčić.

On smatra da treba pronaći zajednički jezik da to nisu mjesta niti prilike za provokacije bilo kakve vrste.

Parastos na platou Meokrnje na Vlašiću za 21 srpskog borca koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu juče je pokušalo da spriječi stotinjak Bošnjaka, koji su stigli sa ratnim zastavama tzv. Armije BiH.

Do većih incidenta nije došlo zbog pribranosti učesnika okupljanja i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji nisu nasjeli na provokaciju Bošnjaka jer su donijeli ratne zastave na mjesto velikog stradanja srpskih boraca, javio je dopisnik Srne.

(RTRS)

PODELI

8 KOMENTARA

 1. Da odgovorim ovom pod imenom meokrnja. Bio sam prosle godine,bio i ove docicu i iduce. Nece te ni vi Srebrenicu,koricanske stijene itd. A balijo lojava daj mu kontakt doći ću sada gore da ti se mame najebem.

 2. niko vam nebrani da zalite svoje samo se odmakni sa meokrnja ne otvaraj te rane eti vam vasa zemlja vucija il svinjska glava pa zali do mile volje odmakni se sa nase zemlje Upamtite petoclana porodic nikad nece biti zaboravljena budi heroj srpski pa dodzi nagodinu bujrum usmrdice ti meokrnje Kunem ti se Odbi od meokrnja ….. .. …. …….u

 3. ZDS balio puši ga debilčino retardirana i zadojena mržnjom jebi ti mater sebi a ne Srbima stalno tražite guzici čepa a kad ga nađete onda onda stalno kukate i provocirate.

 4. Da li je bila provokacija ili nije, slike sa Meokrinje govore da jest !
  Došli su sa svojim obeležima gdje nisu trebali biti.
  Zabranili su prošle godine i kod Bihaća, sad žele i Meokrinju…
  Oni neka žale svoje a mi će mo svoje i mirna Bosna…

 5. Šta ovaj zds govori o ubijanju i grobnicama. Pa pod tim imenom zds je ubijeno preko milion Srba na naj zvjerski način da su se italijanini nijemci zgrozavali. Majku mu jebem ustašku. Vi ustaše ili hrvati niste ljudi treba vas iskorijeniti kao korov.

 6. Kome ste vi davali mira 92 mater vam srpsku jebem.ni zivima a ni mrtvima , koje ste iskapali u masovnim grobnicama i skrivali na druge lokacije dabi unistili svoje krvave tragove.zlocinci ste za vjeke !

Comments are closed.